Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Δήμος Σερρών : Προσκολλημένη στο παρελθόν η Αριάδνη


 
 
 
 
Σημείο αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών το Μουσείο Ξενάκη για το ποιος έκανε τα περισσότερα .Εδώ να πούμε οτι το έργο χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και ιδίους πόρους του δήμου .
Η κ Αριάδνη Παπαφωτίου ¨΄εψεξε ¨¨ τον δήμαρχο οτι κακώς ισχυρίζεται οτι η τωρινή δημοτική αρχή   στην θητεία της δαπάνησε 280.000 ευρώ . Αφού όπως υποστηρίζει δαπανήθηκαν 170.000 ευρώ . 
Δύο παρατηρήσεις 
1η . Και να ισχύουν τα όσα λέει η κ Παπαφωτιου καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της προηγουμένης δημοτικής αρχής οτι το μουσειο ήταν έτοιμο για εγκαίνια και κακώς δεν εγκαινιάστηκε πιο πριν .Γιατί όταν απαιτήθηκαν έστω 170.000 σημαίνει οτι δεν ήταν έτοιμο .
2η .Το μουσειο είναι πλέον σε λειτουργία . Και κανέαν δεν ενδιαφέρει ποιος έκανε τι .Εκτός και μέχρι τις επόμενες εκλογές ζήσουμε με αυτό. Για τους δημότες υπάρχουν άλλα προβλήματα και αν η κ Παπαφωτιου επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια ας ασχοληθεί με αυτά.
Για να δώσω και την βοήθεια του κοινου .Αν πάει σε κάποιο από τα χωρια του δήμου θα έχει υλικο για πλήθος ερωτήσεων και παρεμβάσεων
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
 
Οι δημόσιοι ισχυρισμοί της Δημοτικής Αρχής οτι "χρηματοδότησε γενναία το Μουσείο Κ. Ξενάκη, με 280χιλ ευρώ" και άρα διεκδικεί μέγα μερίδιο της υλοποίησής του, οφείλουν να υποκύψουν στην ΑΛΗΘΕΙΑ που (δυστυχως για τον κ. Χρυσάφη και όσους το επαναλαμβάνουν), ΑΠΕΧΕΙ από την πραγματικότητα.
--------------------------
Η σχετική τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο:
---"κ. Δήμαρχε ΠΟΤΕ ΔΕΝ δόθηκαν επι θητείας σας 280 χιλ ευρώ! Απο τότε που αναλάβατε βγήκαν από τα Δημοτικά Ταμεία περί τις 170χιλ ευρώ, από τις συνολικά 800χιλ που κόστισε το έργο, το οποίο κυρίως χρηματοδοτήθηκε από το INTERREG όπου το ενέταξε η προηούμενη Δημοτική Αρχή το 2017.
Επιχειρείτε να οικειοποιηθείτε την ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Δήμου ως προσωπικό σας επίτευγμα
----------------Αναλυτικά, για να γνωρίζετε: -----------------
*-513 χιλ ευρώ --> δόθηκαν από το INTERREG
---------------
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (Ίδια συμμετοχή)
*-77 χιλ ευρώ --> για ενίσχυση κτιρίου (Ιουλιος 2019 - επί Δημαρχίας Πέτρου Αγγελίδη)
*-21,7 χιλ ευρώ --> για Μουσειολογική Μελέτη (Σεπτ. 2019 - από Δημαρχία Πέτρου Αγγελίδη)
*-130 χιλ ευρώ --> (ΣΑΤΑ) για αγορά εξοπλισμού (2021)
*-30 χιλ ευρώ --> Τεχνικό Πρόγραμμα 2022
*-10 χιλ ευρώ --> για δαπάνες μεταφοράς πινάκων, πρόσθετων μικροεργασιών κλπ (2022)
---------------
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ Μουσείου: περι τις 800χιλ ευρώ, εκ των οποιων οι 280χιλ ευρώ είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ίδια συμμετοχή.
Επί θητείας σας εκταμιεύτηκαν περί τις 180χιλ ευρώ
Αυτά προς αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και για να μην σπεκουλάρει ο όποιος, νομίζοντας οτι έτσι "ψηλώνει" και ξεγελάει τους δημότες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.