Σελίδες

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Δήμος Αμφίπολης : Μία πρωτότυπη θρησκευτική εκδήλωση

 


Η Ιερά Μητρόπολης Ζιχνών και Νευροκοπίου και ο Δήμος Αμφίπολης διοργανώνουν μία πρωτότυπη θρησκευτική εκδήλωση στην Αμφίπολη.
Στις 28 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη στις 6.00 μ.μ. μία τελετουργική πορεία θα ξεκινήσει από το Μουσείο Αμφίπολης και με πεζοπορία θα ανέβουμε στις Πρωτοχριστιανικές Βασιλικές Εκκλησίες στην αρχαία Ακρόπολη. Στο καταπληκτικό αυτό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου, χορωδοί του δήμου Αμφίπολης θα ψάλλουν τον «Ύμνο της Αγάπης» του Απ. Παύλου και θα τελεστεί Δέηση ενώ στην συνέχεια η πομπή θα καταλήξει στο Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, όπου θα γίνει ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός.
Εκεί θα περιμένει μία έκπληξη όλους τους επισκέπτες. Ο Δήμος Αμφίπολης εξασφάλισε και θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο, έργα από την μεγάλη εικαστική συλλογή του αείμνηστου Μακεδόνα καλλιτέχνη, Ευθυμίου Βαρλάμη, με θέμα τη ζωή και το έργο του απόστολου των Εθνών.
Τα έργα αυτά έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και στην Βασιλική του Αγίου Παύλου στην Ρώμη, ύστερα από πρόσκληση του Επίτιμου Πάπα Βενέδικτου.
Την επόμενη το πρωί στο Ιερό Ναό θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής του Αποστόλου Παύλου.
Η όλη εκδήλωση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Η ΟΔΟΙΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας και με την επιμέλεια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.