Σελίδες

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Σέρρες : Αλλάζει όψη η Ερμού


Μετά από παρέλευση αρκετών μηνών και αφού παρακάμφθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ένα ημιτελές έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί  και να δοθεί ένα τέλος στην άσχημη εικόνα στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για το έργο τοποθέτησης πλακών Πεζοδρομίου επι της οδού Ερμού. Το έργο είχε ξεκινήσει από το Δήμο Σερρών  μέσα στο περασμένο Φθινόπωρο (στις 15 Νοεμβρίου 2021) και  εκτελείται στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Δήμου Σερρών.

Είχαν σταματήσει τα έργα παραμονές εορτών

=Οι εργασίες σταμάτησαν παραμονές των Χριστουγέννων του 2021 για να δουλέψει η αγορά και να μην είναι εργοτάξιο παραμονές γιορτών ο εμπορικότερος δρόμος της πόλης.

Στη συνέχεια και ενώ ο προγραμματισμός προέβλεπε την συνέχιση των εργασιών αμέσως μετά τις γιορτές  τα πάντα «πάγωσαν» λόγω μη πληρωμής του εργολάβου και παρέμενε η εικόνα με το μπετό στρωμένο, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί οι πλάκες πεζοδρομίου.

Τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και η ανάδοχος εταιρεία θα ολοκληρώσει το έργο σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζει ότι το έργο  στη οδό Ερμού είναι τμήμα του έργου προϋπολογισμού 1,15 εκατ.ευρώ που υλοποιεί   ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΣΒΑΑ) στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2020».

H δημοπράτηση για τα «Έργα αστικής αναζωογόνησης Δήμου Σερρών(Φάση 1)» εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 27ης Ιουλίου 2020.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανάπλαση της οδού Ερμού, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην πλατεία Ελευθερίας και τη δημιουργία παιδικής χαράς επί των οδών Δημογερόντων και Ν.Νικολάου.

Σημειώνεται ότι η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών  υποβλήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2017 με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.  Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 4,719 εκατ.ευρώ.

 https://sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.