Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Δήμος Σιντικής : Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για τη θερινή περίοδο


Από την Πολιτική Προστασία και τη Γ.Γ.Π.Π. του Δήμου Σιντικής επισημαίνεται ότι από την 1η Μαΐου 2022 ξεκίνησε η θερινή περίοδος, η οποία και θα διαρκέσει έως και την 31η Οκτωβρίου 2022, για αυτό και το παραπάνω διάστημα απαγορεύεται, κατόπιν υποδείξεως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η καύση διαφόρων ειδών, όπως υλικά.

Παράλληλα, ζητείται από τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν εισέρχονται σε δασώδεις περιοχές του Δήμου Σιντικής, να μην πετούν σκουπίδια και να μην προχωρούν σε εργασίες, οι οποίες ενδεχομένως να προκαλέσουν καταστροφές στο δάσος.

Παρακαλούνται οι δημότες Σιντικής, όπως εναποθέτουν τα σκουπίδια τους και ογκώδη αντικείμενα στους μεταλλικούς κάδους και στους μεγάλους σιδερένιους αντίστοιχα. Η εναπόθεση σκουπιδιών έξω από τους κάδους και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, δημιουργούν εστίες μόλυνσης, αλλά και κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς από απροσεξία. Επίσης, παρακαλούνται να διπλώνουν τα χαρτόνια που πετούν στους κάδους ανακύκλωσης, ώστε να εξοικονομείται περισσότερος χώρος.

Λόγω και της επισκέψεως αρκετών τουριστών είναι στο χέρι όλων μας η εικόνα του Δήμου να είναι αυτή που πρέπει. Η προσπάθεια όλων πρέπει να είναι συνεχής.

Επίσης, εντός των ημερών θα ξεκινήσει η κλάδευση των δέντρων και η κοπή των χόρτων από την εταιρεία πρασίνου.

Όσον αφορά τις παιδικές χαρές, παρακαλούνται οι συνοδοί να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή στα παιδιά κατά την ώρα του παιχνιδιού, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στα όργανα των παιδικών χαρών, τότε να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Τ.Κ. της περιοχής ή στο τηλέφωνο του Δήμου 2323 3 50200. Επίσης, παρακαλούμε να διατηρείται ο χώρος καθαρός.

Η Πολιτική Προστασία και η Γ.Γ.Π.Π. του Δήμου Σιντικής θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας, προκειμένου να συνδράμει σε ότι χρειαστεί.

            Ο  Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας                                                                            Ο Γ.Γ.Π.Π.

                       Ευστάθιος Ζαπρίδης                                                                                       Αριστείδης Καραντζούλης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.