Σελίδες

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Δήμος Σερρών : Σε ποιητικό οίστρο ο Βασίλης Τερζής


 

 

 

 

Με δελτίο τύπου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τερζής στηλιτεύει τα κακώς κείμενα στην πόλη των Σερρών .Βέβαια διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο κάπου μπερδευτήκαμε καθώς για μια στιγμή πιστέψαμε οτι ο κ Τερζής αποφάσισε να εντρυφήσει εις την λογοτεχνία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Σέρρες, 3 Μαΐου 2022
                      
Βασίλης Τερζής                                      
Δημοτικός Σύμβουλος  

«Λουλούδια το Πάσχα είδαμε στους Επιτάφιους…»

    Πέρασαν οι ημέρες του Πάσχα, με την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ο Αη Γιώργης ο Τροπαιοφόρος και έτσι όπως έτυχε είχαμε και ένα τριήμερο (τετραήμερο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους) στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
    Ήταν οι Σερραίοι που «βγήκαν όλοι έξω», ήταν οι Σερραίοι που ήρθαν, ετεροδημότες, φοιτητές, συγγενείς και φίλοι, ήταν και κάποιοι επισκέπτες.
Είναι και η Άνοιξη, η ανάσταση, η αναγέννηση και η γιορτή της φύσης.
    Η πόλη ανέτοιμη να ανταποκριθεί σε όλα αυτά. Στην πόλη των «λουλουδιών», το αφήγημα των 2,5 ετών, «ανομβρία». Προσωπικά ποτέ δε συμφώνησα με την Υπερβολή αυτής της προτεραιότητας.
Οι κυκλικοί κόμβοι που καμάρωναν οι «προύχοντες», στη «Βενιζέλου», «Κ.Ε.ΔΗ.Σ», πλατεία «Νίκης», «Πειραματικό», «8ο Δημοτικό» και «Ζινζιρλί Τζαμί», μόνο πράσινο χορταράκι. Τα παρκάκια και τα παρτέρια στο «Ξενία», στην «Ερμού», στη δυτική είσοδο της πόλης και οπουδήποτε αλλού στην ίδια κατάσταση. Εκεί που αλλάζαμε τα εποχιακά φυτά κάθε «15νθήμερο», τώρα τίποτε. Εξαίρεση, που επιβεβαιώνει την κατάσταση, η είσοδος κάτω από το Δημαρχείο (όχι απέναντι), η «Εθνική τράπεζα» και κάποια σημεία της πλατείας «Ελευθερίας». «Όσα βλέπει η πεθερά…».
Είναι αλήθεια, λουλούδια το Πάσχα είδαμε στους Επιτάφιους!!!
    Τα πεζοδρόμια στην «Ερμού», τον κεντρικό χαρακτηρισμένο «Εμπορικό Δρόμο», αν και υπήρχε η δέσμευση και δήλωση από τον κ. Δήμαρχο πως το Πάσχα θα έχει παραδοθεί το έργο, «επιμελώς» παρατημένα.  
    Τραγική εικόνα στην «έξυπνη πόλη», το Σάββατο του Λαζάρου, ο κόσμος από τις κατάμεστες επιχειρήσεις εστίασης της κεντρικής πλατείας, να παρακολουθεί δύο άτομα ιδιωτικής εταιρείας, να προσπαθούν να καθαρίσουν, επιδιορθώσουν και συντηρήσουν, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία, τα δύο σιντριβάνια. «Όλα στην ώρα τους, με πρόγραμμα»      
Η κοιλάδα της «Αγίας Βαρβάρας», τώρα που ο κόσμος είχε το χρόνο να επισκεφθεί και να χαρεί, λόγω των εορτών, των αργιών και της  πρωτομαγιάς, χορταριασμένη. Δυστυχώς δεν αρκούν δυο κουρέματα, δυο φωτογραφίες και δυο αναρτήσεις το χρόνο. Η φύση έχει άλλους ρυθμούς.
Όσον αφορά την παρόδια βλάστηση, ευθύνης του Δήμου, μια βόλτα μόνο στις κεντρικές οδούς καταδείκνυε το πρόβλημα.
Στις δε γειτονιές, οι πιστοί που συνόδευαν τη Μ. Παρασκευή την περιφορά διαπίστωναν την καθυστέρηση φροντίδας.       
Σε λιγότερο από 5 ημέρες είναι η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στα «Άνω Καμενίκια». Εκεί που πέρυσι εορτάσθηκε, με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα, η επέτειος των 200 ετών από την Εθνική μας Εξέγερση. Φέτος 200+1, ελπίζω να προλάβουν να καθαριστούν οδοί όπως η «Εμμανουήλ Παπά», η «Ρήγα Φεραίου», η «Παπαφλέσσα», η «Ναούσης» και στο πάρκο του Ναού να μπουν μερικά λουλούδια. Αυτό που θα «αναπλάθονταν» πέρυσι, βάση εξαγγελιών, σχεδίου, προγράμματος και οράματος.    
   Σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ καλώς αποφασίσαμε, για το ύψος των προστίμων που επιβάλουμε στους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τα οποία εγκαταλείπουν ακάθαρτα, με ψηλή βλάστηση και χόρτα.
Έχουμε σκεφτεί τι είδους πρόστιμο μπορεί να επιβάλει ο πολίτης σε εμάς; Βάζω και τον εαυτό μου μέσα.  
Υπερβολικός;;; Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ είναι δική σας γέννα, το ΥΠΕΡ που ξεχωρίζει έως τώρα στη θητείας σας!!!
   
«Χριστός Ανέστη»

                                                                                               Με τιμή

                                                                                      Βασίλης Τερζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.