Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Οι Σερραιοι του Δημήτρη Τσοβόλα


Οι άνθρωποι που τον στήριξαν  όταν πολιτευόταν

«Κάθε χρόνο  επισκεπτόταν τις Σέρρες  την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ο Δημήτρης Τσοβόλας» μας είπε φίλος της στήλης  λόγω της επικαιρότητας και του θανάτου του ηπειρώτη  πολιτικού.

Από το 1995 εως το 2002  ερχόταν κάθε χρόνο  και μας τιμούσε με τις επισκέψεις του.

Από τους ανθρώπους που τον στήριξαν εκείνη περίοδο ήταν  ο αείμνηστος δικηγόρος Βασίλης Λαμπρινίδης, ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Σερρών  Νίκος Μπέλλας, ο Δημήτρης Σαμαράς( Σχολή Οδηγών) ο Γιώργος Σαμαράς υπάλληλος του Δήμου Νιγρίτας, οι  τότε τραπεζικοί υπάλληλοι Σάκης Καραμιχαηλίδης, Βίκτωρας Μπαλαλάς, ο συνδικαλιστής και μετέπειτα αντιδήμαρχος Σερρών Χρήστος Γρηγοριάδης, ο εκπαιδευτικός Πέτρος Κούλικας, ο εκδότης Νίκος Τσέπελας ο μηχανικός Θόδωρος Τσιούλος, ο αείμνηστος πλέον Γιώργος Βατμανίδης, ο συνταξιούχος τότε  Γιώργος Δεληορίδης, ο  Λογιστής Γιάννης Πεχλιβανίδης, ο αγρότης Χρήστος Γκίκας   και οι γυναίκες Ελένη Κούνιου και Ζήνα Μαμελή.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επι Ανδρέα Παπανδρέου αφού υπηρέτησε από τη θέση του  υφυπουργού , του αναπληρωτή Υπουργού και τέλος του Υπουργού από το 1981 εως το 1989. Το 1995 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα.

Με το ΔΗΚΚΙ εισέρχεται στη Βουλή το 1996 και στην Ευρωβουλή το 1999, αλλά το 2004 αποφάσισε  τη διάλυση του κόμματος.

Αφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Αττικόν» έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε συμφοιτητής με τον δικηγόρο και δημοσιογράφο Αθανάσιο Αραμπατζή. Πριν 3 χρόνια ένα μεσημέρι τον αναζήτησε στο  τηλέφωνο στα γραφεία του «Σ.Θ.» . Με ευγένεια και απλότητα μας μίλησε και αυτή η εικόνα αποτυπώθηκε ως τελευταία ανάμνηση. Από τις επισκέψεις του στις Σέρρες και το ρεπορτάζ  θυμάμαι ήταν δυναμικός και υπερασπιζόταν με πάθος τις θέσεις του. Ηταν συνεργάσιμος με όλους τους δημοσιογράφους.

Δ.Ν.

 https://sertharros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.