Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Γιατί όχι ένα ντιμπέιτ Μητσοτάκη - Τσίπρα;


Νωρίς το βράδυ ο πρωθυπουργός στην τηλεόραση

του «Άλφα» και τον Αντώνη Σρόιτερ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον «Αντένα» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στη δύσκολη εποχή, είναι σαφώς χρήσιμες τέτοιες εμφανίσεις. Όπως και οι εμφανίσεις των αρχηγών των μικρότερων κομμάτων, κάποια εκ των οποίων αδικούνται πολύ από τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο που τους παρέχεται, αν δεν είναι ήδη ουσιαστικά αποκλεισμένα από τα μέσα.

Όταν ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση για την οικονομία, μήπως όμως είναι η ώρα πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσουν σε ένα ντιμπέιτ; Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ακόμα και με απευθείας διάλογο μεταξύ τους;

Κάποιοι λένε πως παρότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζητάει, θέλοντας προφανώς να έχει οφέλη σε έναν πολιτικό διάλογο με τον επικεφαλής της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να το πράξει.

Υπενθυμίζουν πως και προεκλογικά, όταν πήγαινε «καβάλα στο άλογο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε το ντιμπέιτ με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και την απευθείας αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει όταν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση. Και μάλλον έχουν απόλυτο δίκιο. Η στήλη, ωστόσο, επιμένει πως μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην Ουκρανία, ένα ντιμπέιτ Μητσοτάκη-Τσίπρα θα έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον και, σίγουρα, θα είναι πιο ωφέλιμο από παράπλευρες τηλεοπτικές εμφανίσεις… 

 

 https://www.ieidiseis.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.