Σελίδες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ψίθυρος πάνω την πόλη : Το τέλμα κάποιες φορές αποτελεί ευκαιρία για αναγέννηση .

 

 
 
Με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κιναλ στις Σέρρες , Μιχάλη Κατρινη , είχα την ευκαιρία να θέσω στην σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, τα μείζονα θέματα της δημογραφικής εξαφάνισης και της οικονομικης κατρακύλας του Νομού Σερρών .
Ενός νομού που, κάποτε λόγω του κάμπου του, βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της παραγωγής και της οικονομίας .
Σήμερα όμως , δυστυχώς , δεν υπάρχει νεο παιδί με κάποιο πτυχίο που να θέλει να μείνει στον τόπο μας .
Οι λιγοστές επιχειρήσεις που διατηρήθηκαν με πολλούς κόπους , αδυνατούν να προσφέρουν δουλειά στους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που αναζητούν επίμονα εργασία .
Στα πλαίσια αυτά της παρακμής , ένα από τα πλεονεκτήματα που πρόσφατα αναδείχτηκε στην περιοχή μας , το μνημείο στο λόφο Καστά , που θα μπορούσε να φέρει κάποιους επισκέπτες και να αναδείξει τουριστικά τον Δήμο Αμφιπολης και αυτό ακόμη το μνημείο υποβαθμίζεται κεντρικά από τα κάθε λογής συμφέροντα .
Δεν είμαστε όμως άμοιροι ευθυνών .
Από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την υψηλότερη εκπροσώπηση , όλοι συνετέλεσαν στην θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Νομός μας .
Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε την απόδοση ευθυνών .
Από την αυτοκριτική .
Και έπειτα από την ανανέωση σε πρόσωπα και κυρίως ιδέες και πρακτικές .
Το τέλμα κάποιες φορές αποτελεί ευκαιρία για αναγέννηση .
Μακάρι να αξιοποιηθεί έτσι και από εμάς .
Παναγιώτης Καρίπογλου
Πρόεδρος ΔΣ Σερρών  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.