Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Πρώην εκσυγχρονιστές σε αδιέξοδο; Τα σπάνε με Κυριάκο, δεν βρίσκουν ανταπόκριση από Ανδρουλάκη!

 


Γιατί η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται να συζητά την επιστροφή μόνο του Γιάννη Μανιάτη και - ίσως - και της Εύης Χριστοφιλοπούλου, εφόσον το επιθυμούν!

Η στήλη πρώτη είχε αναδείξει το «διαζύγιο» των λεγόμενων «εκσυγχρονιστών» (επιφανέστεροι εξ αυτών Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης κι άλλοι) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - και επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις. Ακολούθησε, επίσης, η ρήξη του μεγάρου Μαξίμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γεγονός που αποδεικνύει τις βαθύτερες διεργασίες που συντελούνται στο πολιτικό σύστημα, όπως αυτό διαμορφώθηκε στην παρούσα του μορφή το 2019.

Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο όπως συγκροτήθηκε και οδήγησε στη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019 δεν υφίσταται πλέον και είναι φυσικό, αφού η κυβέρνηση διαθέτει πλέον παρελθόν και στοιχεία που ζητούσαν οι «πρώην εκσυγχρονιστές» δεν τα βρίσκουν - πχ διαπιστώνουν «κόπωση στις μεταρρυθμίσεις» και «πρωθυπουργική αλαζονεία».

Το «εκσυγχρονιστικό μπλοκ», με τις εκλογές νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έστρεψαν τα βλέμματα στον Νίκο Ανδρουλάκη, εκτιμώντας ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να έχουν πολιτικό χώρο να τους εκφράζει. Η πλειοψηφία τους, άλλωστε, δεν διεκδικεί βουλευτική έδρα και δεν έχει πρόθεση να ενταχθεί ενεργά στην κομματική ζωή, διεκδικώντας θέση στην Κεντρική Επιτροπή ή το Πολιτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη εξ αυτών στα «Παιχνίδια Εξουσίας», δεν ενθαρρύνονται από τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε δήλωση για τα γενέθλια του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν έκανε αντίστοιχη δήλωση για τα 20 χρόνια από την είσοδο στο ευρώ και το ρόλο του Κώστα Σημίτη. Ή ότι δεν υπερασπίστηκε επαρκώς τη μεταρρύθμιση της παιδείας από την Άννα Διαμαντοπούλου επί εποχής κυβερνήσεων Σημίτη.

Οι «εκσυγχρονιστές», βεβαίως, δίνουν «πίστωση χρόνου» στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Έως και τον Μάρτιο», δηλώνει ένας εξ αυτών στα «Παιχνίδια Εξουσίας». Ωστόσο, δεν έχουν εναλλακτική λύση, καθώς με την εκλογή Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη δεν διαθέτει χώρο για ίδρυση κόμματος. Η πιθανότερη - κατά τη στήλη - εξέλιξη στην παρούσα φάση είναι να διασπαστεί το μπλοκ και στην πορεία ορισμένοι να ξαναφλερτάρουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλοι να συνεχίσουν την ιδιότυπη «ιδιωτικότητά τους».

Στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα υπηρετήσει με συνέπεια την πολιτική για την οποία εκλέχτηκε και η οποία περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα και τη μεγάλη ανανέωση του κόμματος.

Μεταξύ των στελεχών, την επιστροφή των οποίων συζητάει την επιστροφή η νέα ηγεσία, είναι ο Γιάννης Μανιάτης και, ίσως και η Εύη Χριστοφιλοπούλου - εφόσον βέβαια το επιλέξουν και οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.