Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Δήμος Σερρών : Υψηλό επίπεδο από τον Αλ.Χρυσάφη

 


Το εισαγωγικό κομμάτι της ομιλίας του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη,  κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων ήταν και το πιο ουσιαστικό. Πράγματι, στο Δήμο Σερρών έγιναν κάποια πράγματα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα γίνονται και από τη νυν Δημοτική Αρχή και στα επόμενα χρόνια εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερα και καλύτερα πράγματα.

Η αλήθεια συμπυκνωμένη σε τούτες τις προτάσεις χωρίς μηδενισμούς και χωρίς ισοπεδωτικές κρίσεις.

Φυσικά, ο κ.Χρυσάφης οφείλει να παρουσιάσει τον απολογισμό της δικής του Δημοτικής Αρχής κι όταν τα νούμερα και οι αριθμοί αρχίζουν  να «πέφτουν» κάθε νοήμων νους ηθελημένα ή άθελα προβαίνει σε συγκρίσεις. Τότε «ανάβουν τα αίματα» και ακούγονται εκφράσεις αιχμηρές.

Θα ήταν παράλογο ένας οποιοσδήποτε Δήμαρχος να παρουσιάζει κατά την απολογιστική του ομιλία τον απολογισμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Επειδή, όμως, οι Δήμοι οφείλουν και όντως έχουν συνέχεια δεν υπάρχει «κόφτης», που ξεχωρίζει τα άσπρα από τα μαύρα. Οφείλουμε να κρατάμε υψηλό επίπεδο διαλόγου, κάτι που σαφώς δεν έκαναν ορισμένοι, οι οποίοι παρεμπιπτόντως βρίσκονται στα δημοτικά έδρανα χρόνια τώρα. Τουλάχιστον, άστοχοι οι χαρακτηρισμοί τους περί «ζωγραφιών» για την άρτια, καλαίσθητη και τόσο πλήρη παρουσίαση του απολογισμού της Δημοτικής Αρχής Χρυσάφη. Κι άραγε αυτοί στο παρελθόν τι παραπάνω έκαναν;

Το να αποδεχτούμε ότι οι προσπάθειες της τωρινής Δημοτικής Αρχής είναι προς τη θετική κατεύθυνση δεν είναι κακό ούτε κανένας θα μας κατηγορήσει. Οι αριθμοί μιλούν, συγκρίνουν, ξεγυμνώνουν το ψέμα. Οι αριθμοί είναι εδώ για να πείσουν τους δημότες, που αμφισβητούν και είναι δύσπιστοι. Όσο για ορισμένους λίγους, που θυμήθηκαν τόσο καιρό μετά να αφυπνιστούν και να δείξουν ότι είναι ενεργοί στα δρώμενα, το μόνο που ίσως κατάφεραν (και πάντως με τρόπο τουλάχιστον άκομψο) είναι να πάρουν κάποια λεπτά προσοχής και έντεχνης «μαχητικότητας» μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.