Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ψίθυρος πάνω από την πόλη: η συγγνώμη θέλει σθένος

 


 

 

 

Η όποια αντιπολιτευτική θέση κινείται σε ένα πλαίσιο, που ορίζεται από κανόνες και στηρίζεται κυρίως σε πραγματικά γεγονότα.

Τις περισσότερες φορές εκείνοι που θέλουν να αντιπολιτευτούν σπεύδουν να «χτυπήσουν» πράξεις ή παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής πριν καλά-καλά αυτές τελεσφορήσουν. Κάτι τέτοιο, όταν δεν εμπίπτει σε καθαρό αντιπολιτευτικό πεδίο, ορίζεται ως εμμονή, ως κακοπροαίρετη διάθεση, ως εκ του πονηρού κινούμενη στάση.

Αυτό έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όταν ορισμένοι θεσμικοί (και μη) έσπευσαν να εκτοξεύσουν τα βέλη τους για την εγκυρότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών     (βλ. περί ασυμβίβαστου του Αντιδημάρχου, Δ.Μετερτούδη). Αλλά και στο θέμα των Φωτοβολταϊκών Πάρκων, στο Μενοίκιο όρος , πλήθος μυθευμάτων ειπώθηκαν στα ΜΜΕ από ορισμένους μη τυχόν και δεν προλάβουν να καταγράψουν στο ενεργητικό τους την …«αντίδραση».

Οι λογής-λογής ενάντιες φωνές δεν πρέπει να γίνονται τροχοπέδη στο έργο της κάθε Δημοτικής Αρχής. Αυτοί που εκφέρουν το άλλο και το διαφορετικό πρέπει να καταθέτουν και χειροπιαστές προτάσεις, πρέπει να στέκονται χρήσιμα και εποικοδομητικά δίπλα στο κάθε σωστό, πρέπει να έχουν δομημένο λόγο με στοιχεία πριν υψώσουν το δάχτυλο. Πρέπει, δηλαδή, να αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η δική τους πρόταση είναι η καλύτερη.

Κι όταν αποδεικνύεται ότι κάποιοι βιάστηκαν ή ότι λάθεψαν να έχουν το σθένος να ζητήσουν συγγνώμη για τις ανεδαφικές αιτιάσεις τους.

Με πρόσφατο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η παράταξη της «Συμμαχίας Σερραίων» κατέστησε σαφές ότι αναμένει μία συγγνώμη από όλους εκείνους, που για ημέρες εκτόξευαν αβάσιμες κατηγορίες περί σκόπιμης καθυστέρησης. Μένει να δούμε, αν αυτή η συγγνώμη μπει στα χείλη ορισμένων ή αν για μία ακόμη φορά η ατζέντα αλλάξει άρδην και αιφνιδίως και έτσι κάποιοι παραμείνουν στην ασφαλή σιωπή τους …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.