Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Αμφίπολης : Προσκυνηματικό οδοιπορικό «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»


Ολοκληρώθηκε το προσκυνηματικό οδοιπορικό «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» το οποίο πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Δήμπαλας από την Θεσσαλονίκη με συνοδοιπόρο του τον πολιτικό μηχανικό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο από το Κιλκίς διανύοντας με τα πόδια 350 χιλιόμετρα στην Μακεδονία. Η αναβίωση του προσκυνηματικού οδοιπορικού ως βάση πραγματοποίησης στηρίχθηκε στις πληροφορίες από τις Πράξεις των Αποστόλων, τις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, από ιστορικές αναφορές ερευνητών και από λαϊκές παραδόσεις σχετικές με τον ερχομό του Αποστόλου Παύλου από το Ίλιον της Μικράς Ασίας στην Μακεδονία κατά την Δεύτερη Αποστολική του Περιοδεία το 49-50 μ.Χ.
Ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Στέργιος Φραστανλής υποδέχτηκε τον δημοσιογράφο στην Αμφίπολη όπου και αναφέρθηκε στην πορεία του Αποστόλου Παύλου, στην διδασκαλία του Χριστιανισμού, στις Παλαιοχριστιανικές Βασιλικές και στα ευρήματα από ανασκαφές που συνδέουν την Αμφίπολη με τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους καθόσον αποτελούσε ένα αξιόλογο θρησκευτικό κέντρο της εποχής εκείνης. Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Αμφίπολης αν και μικρός σε πληθυσμό, πλούσιος όμως σε Ιστορία και Πολιτισμό, έχει καταστεί σήμερα ως ένας από τους πλέον αξιόλογους Δήμους στην Ελλάδα σε δυνατότητα τουριστικής επισκεψιμότητας με αρχαιολογικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Τον υποδέχτηκαν επίσης και συνέβαλλαν σημαντικά στην φιλοξενία ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βίτσιος Μάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Καλακίδα Σωτηρία και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμφίπολης κ. Αλέξανδρος Κοχλιαρίδης. Ο Πατέρας Αγαθάγγελος τον συνόδεψε στην τοποθεσία ΤΟΠΟΛ (του Paul;) του αγροκτήματος Ροδολίβους και στον χιλιετηρίδων ζωής ιστορικό πλάτανο, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να καταστεί σημαντικός σταθμός προσέλκυσης μεγάλου αριθμού προσκυνητών. Ο Πατέρας Κύριλλος ξενάγησε τον κ. Δήμπαλα στην Ακρόπολη της Αμφίπολης και στις Παλαιοχριστιανικές Εκκλησίες καθόσον εκεί εστιάζεται και το σημείο αναφοράς της διάδοσης του Χριστιανισμού από τον Απόστολο Παύλο.
Στην προσπάθεια αναβίωσης του προσκυνηματικού οδοιπορικού «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» σημαντική βοήθεια προσέφεραν: ο πρώην Νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Παπαδόπουλος Δημήτριος, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Μπάφρας κ. Τσολακίδης Σάββας, ο κ. Αριστομένης Κοχλιαρίδης καθώς και πολλοί άλλοι φίλοι.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους συντελεστές αυτού του Προσκυνηματικού Οδοιπορικού «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», ιδιαίτερα τον δημοσιογράφο Γιώργο Δήμπαλα, και ευελπιστούμε το οδοιπορικό αυτό να αποτελέσει ένα ακόμη έναυσμα το οποίο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου για την τουριστική προβολή του Δήμου μας!
(Παρακολουθήστε στα παρακάτω link τα βίντεο που αφορούν τον Δήμο Αμφίπολης).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.