Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Βασίλης Τερζης : Παράβλεψη αξιοπιστίας και ανάληψης ευθύνης…


   
Το καλύτερο από μια κακιά δικαιολογία είναι καμία δικαιολογία. Τελικά όλα εξηγούνται μα δε δικαιολογούνται!

          Όταν ακούς από νομικό, που είναι Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ή Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι νομικός, πως η εφαρμογή του Νόμου είναι τυπικό θέμα, μη ουσιώδες και όχι μείζονος σημασίας, είσαι σίγουρος πως έχεις κάνει τη σωστή επιλογή!!! 

Κι όμως, σε ένα άκρως πολιτικό ζήτημα όλοι κρύφτηκαν, «παράβλεψαν» να αναλάβει κάποιος την ευθύνη. Είναι αλήθεια πως λείπει από τις μέρες μας το «Πολιτικό Ανάστημα». Η τακτική να υποβαθμίσουμε το θέμα και να περάσει γρήγορα στη λήθη θα κυριαρχήσει, με νέες υποσχέσεις, εξαγγελίες, δηλώσεις, χαμόγελα και φωτογραφίες στα Μ.Μ.Ε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κι όμως, αν ό,τι είναι ηθικά λάθος δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, τότε τι συμβαίνει όταν συγχρόνως υπάρχει και παράβαση νόμων και κανονισμών;;;

Τελικά έχουν δίκιο.., «στην πολιτική δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι πότε τα λάθη σου». 

Εν τέλει αντικαταστάθηκε ο Αντιδήμαρχος το Σάββατο το βράδυ, μη αιτιολογημένα.., όπως ορίζει ο Νόμος, για να υπάρξει Ορθή Επανάληψη την Κυριακή το πρωί, με αιτιολογία.., όπως ορίζει ο Νόμος. Και πάλι όμως δεν έχει παρέλθει το ελάχιστο διάστημα των 6 μηνών, όπως ορίζει ο Νόμος.., για να αντικατασταθεί Αντιδήμαρχος. Θα ήταν καλύτερα να υπήρχε μια δήλωση παραίτησης από τον ίδιο. Όμως τότε δε θα μπορούσε να επανέλθει άμεσα, όπως ακούγεται και ορθώς θα γίνει, είναι αυτός που φέρει τη μικρότερη ευθύνη.

Όταν διορθώνεις τα λάθη με λάθη είναι αυτό που έγραψε ο μεγάλος Έλληνας νομπελίστας ποιητής Σεφέρης:

«… πήραμε τη ζωή μας·

λάθος!

κι αλλάξαμε ζωή...»  

 

                                                                                                    Με τιμή

                                                                                              Βασίλης Τερζής

 

1 σχόλιο:

  1. Ποιά ηθική και πολιτική αξιοπρέπεια ...όλα για το "μεροκάματο"
    Οι πολίτες κρίνουν και σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στο Δήμο διότι στο σύνολό της η αντιπολίτευση "σιωπά στο όνομα της ανταπόδοσης"..." ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι" κατά τον θυμόσοφο λαό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.