Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Προβληματισμός στους συντηρητικούς ψηφοφόρους

 


Κορυφή του παγόβουνου η χθεσινή παρέμβαση της Μίνας Γκάγκα για το μοριακό τεστ, ενώ είχαν προηγηθεί τα «πίσω-μπρος» με το χρόνο λήψης των μέτρων για την Όμικρον!

Σε βέρτιγκο βρίσκεται η κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, αν και πληθαίνουν εκείνοι που εκτιμούν πως έχει επιλεχθεί η στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», έστω και αν δεν ομολογείται δημοσίως!

Το βράδυ της Πέμπτης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μπροστά στο φαινόμενο της ουράς που παρατηρούνταν στα ιδιωτικά κέντρα για μοριακό τεστ και μπροστά στη δυσαρέσκεια που παρατηρούνταν για τη μη δωρεάν συνταγογράφηση, κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν PCR μετά από θετικό rapid, αλλά να μένουν σπίτι τους!

«Δεν χρειάζεται pcr μετά από ένα θετικό rapid. Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε σπίτι και να μην πάμε για pcr. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι»., είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε: ««Δεν χρειάζεται συχνά pcr test, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάνε οικογένειες. Κάνουμε rapid test που είναι φθηνό. Αν είναι θετικό το δεχόμαστε, αν είναι αρνητικό επίσης το δεχόμαστε. Αν έχουμε πολύ έντονα συμπτώματα να πάει κάποιος».

Έλα, όμως, που για να λάβεις πιστοποιητικό ανοσίας πρέπει να έχεις κάνει μοριακό τεστ, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να επιχειρηματολογεί επ΄αυτού αρχές Δεκεμβρίου! Έλα που για να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης όσοι π.χ. έχουν κάνει δύο δόσεις και μολυνθούν, εφόσον απαιτείται PCR!

Ο χειρισμός της κυβέρνησης στο θέμα των τεστ αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα όσων παλινωδιών και των πίσω μπρος της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, καθώς δείχνει να χάνει τα αυγά και τα πασχάλια στο συγκεκριμένο θέμα.
Είχε, άλλωστε, προηγηθεί το απίστευτο αλαλούμ με την εξαγγελία λήψης μέτρων για την Όμικρον για τις 3 Ιανουαρίου, για να αναγκαστεί όμως η κυβέρνηση αλλάξει γραμμή πλεύσης και να επισπεύσει τα μέτρα από το πρωί της περασμένης Πέμπτης!

Χαρακτηριστικό της αμεριμνησίας της κυβέρνησης και της έλλειψης αντίληψης για την πορεία της πανδημίας είναι πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρήκε να πει πως «βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα της πανδημίας», ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εγκαλούσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ρωτώντας τους από πού γνωρίζουν εάν έρχεται πέμπτο κύμα πανδημίας!

Τα πίσω-μπρος της κυβέρνησης έχουν τρομάξει τους συντηρητικούς της ψηφοφόρους, καθώς κατανοούν πλέον ότι το πολιτικό όφελος και το πολιτικό κόστος είναι αυτό που κυριαρχεί στις αποφάσεις που λαμβάνονται, ενώ το «επιτελικό κράτος» δεν τους εμπνέει πια εμπιστοσύνη… 

 https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.