Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Π.Ε Σερρών : Όλοι Μετράμε - ξεκίνησε η απογραφή πληθυσμού


Και επίσημα πλέον, ξεκίνησε η διαδικασία

απογραφής των κατοίκων στον Δήμο Σιντικής με βασικό σύνθημα «Όλοι Μετράμε». Η επιδημιολογική κρίση που διανύει  τη χώρα μας, θα τροποποιήσει την προϋπάρχουσα μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες φορές. Ο φόβος για περαιτέρω εξάπλωση του Κορονοϊού, αναγκάζει εκ πρώτης φάσεως να αξιοποιηθούν σύγχρονα μέσα με τη συμμετοχή των πολιτών.

Συγκεκριμένα ένα κομμάτι της απογραφής θα γίνει με ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, ωστόσο, όσους δεν δύνανται να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική μέθοδο θα τους επισκεφθεί ο απογραφέας και θα ακολουθηθεί η παραδοσιακή διαδικασία «πόρτα-πόρτα». Σημειώνεται ότι ο απογραφέας θα φορά τα διακριτικά της ΕΛΣΤΑΤ και θα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Για την διενέργεια να αναφέρουμε ότι, οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

Σε συνέχεια, για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, ότι είναι αναγκαία η αμέριστη συμβολή των κατοίκων του Δήμου, όπου δεν χρειάζεται να δείξουν οποιοδήποτε ενδοιασμό και να συμμετέχουν έμπρακτα ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία. Με την συμβολή όλων μας, θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία και οποιαδήποτε αναίτια χρονοτριβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.