Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Σερρών : ΄΄Κουράστηκαν ¨¨¨να δικαιώνονται αλλά κανείς δεν τους ζητά μια συγνώμη


 Με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας Σερραικο Θάρρος

 

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Τελικα είναι ευθύνη του Αποστολου

 Οι πέντε δημοτικοι σύμβουλοι της Δημοτικης Πρωτοβουλίας Σερραίων .Κάνουν λόγο για δικαίωση της δημοτικης αρχής. Ενω στο τέλος εκφράζουν και το παράπονο τους καθώς περιμένουν και μια συγνώμη

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεωρούμε  χρέος μας  να ενημερώσουμε τους Σερραίους δημότες, σχετικά με το θέμα της ανάθεσης αρμοδιότητας υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου των Αγ. Αναργύρων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ένα θέμα που απασχόλησε τους Σερραίους δημότες μετά τη καταστροφική πλημμύρα του Ιουνίου 2020.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, σχετικά με το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων  με το έγγραφο αρ. πρωτ. 246309/20-10-2021 αναθέτει στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών την αρμοδιότητα εκτέλεσης του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου των Αγ. Αναργύρων, διότι η αρμοδιότητα εκτέλεσης  του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και όχι στο Δήμο Σερρών, σύμφωνα με το άρθρο 7 περ. 2 της παρ. 2 του Ν. 4258/2014.  Υποχρεώνει μάλιστα το Δήμο Σερρών να παραδώσει στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών την μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος  για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων.

 

Το ως άνω έγγραφο αποτελεί δικαίωση για την προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, διότι όπως είναι γνωστόν έγινε προσπάθεια να της επιρρίψουν ευθύνες, μετά την καταστροφική πλημμύρα του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων τον Ιούνιο του 2020, πως δήθεν ο Δήμος Σερρών είχε την αρμοδιότητα να εκτελέσει το έργο, αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων δεν αξιοποίησε αυτήν την αρμοδιότητα.

 

Η αλήθεια και το δίκαιο στο τέλος πάντα νικούν.

 

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την έντονη βροχόπτωση και πλημμύρα του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων τον Ιούνιο 2020, υπήρξε προσπάθεια  επίρριψης  ευθυνών  στην προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, διότι δήθεν δεν προνόησε να κατασκευάσει το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων με τον τέως Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη στις 03 Αυγούστου 2020 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα σερραϊκά Μ.Μ.Ε. εξήγησαν τεκμηριωμένα, ότι ο Δήμος Σερρών  έκανε τα πάντα για να υλοποιήσει το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων, αλλά η μελέτη  που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί το έργο, απορρίφθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (έγγραφο με αρ. πρωτ. 4216/25-8-2017), διότι σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2.1 του Ν. 4258/2014 η αρμοδιότητα για την εκτέλεση του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων δεν ανήκει στο Δήμο Σερρών, αλλά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Συγκεκριμένα η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων συνέχισε από το 2011 και ολοκλήρωσε το 2017 τη μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων. Η εκπόνηση της μελέτης είχε ξεκινήσει το 2009 επί Δημαρχίας Βλάχου. Η δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων όταν ολοκλήρωσε τη μελέτη  το 2017  την κατέθεσε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 4216/25-8-2017 απέρριψε την πρόταση για χρηματοδότηση, διότι σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2.1 του Ν. 4258/2014 η αρμοδιότητα για την εκτέλεση του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων δεν ανήκει πλέον στο Δήμο Σερρών, αλλά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

 

Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων τόνιζε με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι η αρμοδιότητα υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων, μετά τη ψήφιση του Ν.4258/2014 ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, δυστυχώς συνέχιζαν να υπάρχουν οι αντίθετες απόψεις που υποστήριζαν αδικαιολόγητα, ότι η αρμοδιότητα και μετά τη ψήφιση του Ν.4258/2014 ανήκει στο Δήμο Σερρών.

 

Με το έγγραφο αρ. πρωτ. 246309/20-10-2021 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, το θέμα αυτό πλέον ξεκαθαρίζει  και δικαιώνεται η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων με πανηγυρικό τρόπο για τις άδικες επιθέσεις που δέχθηκε, ότι δήθεν δεν έπραξε τα δέοντα για το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου των Αγίων Αναργύρων.

     

Η συγνώμη απαιτεί μεγαλείο ψυχής.

 

                                                                                     Οι δημοτικοί σύμβουλοι

       της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

 

                                                                                    Παπαβασιλείου Βασίλειος

                                                                                    Γκότσης Ηλίας

                                                                                    Χράπας Παντελής

                                                                                    Δούκας Γεώργιος

                                                                                    Γαλάνης Στέλιος

 

 

Συνημμένα το έγγραφο της

Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Μακεδονίας - Θράκης

αρ.πρωτ.246309/20-10-2021

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.