Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Δήμος Αμφίπολης : Αποκατάσταση του Μνημείου Ηρώων στην Κρηνίδα (Βιτάστα)


Τον καθαρισμό του Μνημείου των Ηρώων στην Κρηνίδα

(σσ Βιτάστα) πραγματοποίησε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος Αμφίπολης σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο από το Τμήμα Καθαριότητας.
«Τα μνημεία γενικώς έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα προστατεύουμε και να τα αναδεικνύουμε, δίνοντάς τους τη λαμπρότητα που τους αρμόζει», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ιορδάνης Παπαδόπουλος. Η  απομάκρυνση των βλαβερών και ανεπιθύμητων επιφανειακών ουσιών έγινε με υπεροξείδιο του υδρογόνου, αφού έγινε προληπτική εφαρμογή σε ένα μικρό μέρος της επιφάνειας. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, εφαρμόστηκε ως αραιό διάλυμα στην απομάκρυνση λειχήνων από  το λιθώδες υπόστρωμα. Ο καθαρισμός έγινε προοδευτικά  με μεγάλη προσοχή και σε πολλές εφαρμογές με ελαφρύ βούρτσισμα και πλύσιμο.  Ακολούθησε λείανση τμημάτων  του Μνημείου  και κατόπιν αντικατάσταση των σπασμένων και αποκολλημένων μαρμάρων στη βάση του μνημείου. Μάλιστα, με τη χρήση  ειδικού χρώματος επιγράφηκαν τα ονόματα των πεσόντων.

Επίσης, με τη χρήση μηχανής καθαρισμού μαρμάρινων δαπέδων έγινε ο καθαρισμός των τσιμεντένιων πλακών κατά μήκος του κεντρικού διαδρόμου, που οδηγεί στο Μνημείο. Ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος ύστερα από την επιτυχή περαίωση της όλης παρέμβασης προέβη στην εξής δήλωση : «Θέλω να πω ένα ειλικρινές ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους υπαλλήλους του Τμήματος Καθαριότητας για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του Μνημείου των Ηρώων της περιοχής. Άξιος πολλών ΜΠΡΑΒΟ και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος, για τις ατελείωτες ώρες που «ξόδεψε» μαζί με το προσωπικό και την όλη βοήθειά του. ΕΥΓΕ σε όλους!»

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.