Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Εμπορικος σύλλογος Σερρών : Νέα μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 5 Απριλίου


Νέα μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 5 Απριλίου

Την ερχόμενη Δευτέρα τα καταστήματα ανεβάζουν και πάλι ρολά, με εξαίρεση τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά που θα εξεταστεί προσεχώς το άνοιγμά τους, όπως επεσήμανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.Έτσι, τα μαγαζιά θα επαναλειτουργήσουν με τους παρακάτω κανόνες:
- Χρήση ειδικού κωδικού με sms στο 13032, μόνο μία φορά την ημέρα και ως τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας
- Επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού, με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού, click in shop
- Εντός του καταστήματος, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση
Όσον αφορά τα ψώνια από δήμο σε δήμο,
όπως εξήγησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, θα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο εφόσον έχει κλείσει ραντεβού.
Με το 13032 θα έχει ένα sms στο κινητό του, που του επιτρέπει να κάνει αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα.
Αν κάποιος έχει και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορεί να το κάνει, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032.
Διευκρίνισε, δε, πως όταν κλείνει κάποιος ραντεβού θα πρέπει να έχει απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.