Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Ο κορονοιος και η Eλαφρότητα στα social media


Όσοι νόσησαν από κορωνοϊό, είτε ήπια είτε πιο βαριά, μόνο  αυτοί ξέρουν τι πέρασαν.

Όσοι έτυχε να μολυνθούν ήπια ζούσαν για κάποιες μέρες  με τον κίνδυνο μήπως το έχουν μεταδώσει σε συγγενικά τους πρόσωπα και απειληθεί  η ζωή τους. Και , βεβαίως, σε αυστηρή καραντίνα και αποφυγή επαφής με κάθε πρόσωπο. Όσοι το πέρασαν δύσκολα έζησαν την μεγάλη αγωνία για την εξέλιξη της υγείας τους.

Αν και στις δυο περιπτώσεις οι νοσούντες από τον θανατηφόρο ιό λειτούργησαν υπεύθυνα- με τις προφυλάξεις και τα μέτρα που επιβάλλει ο νόμος,  τότε κανείς δεν μπορεί να τους ψέξει για τίποτα.

Ήταν δικαίωμά τους  να  δημοσιοποιήσουν ή όχι  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποια είναι η κατάστασή τους .

Πάμε τώρα σε μία άλλη κατηγορία ανθρώπων που νόσησαν από τον κορωνοϊό.

Τα λεγόμενα δημόσια πρόσωπα που πολιτεύονται

Πολλοί σπεύδουν να δημοσιοποιήσουν ότι  προσβλήθηκαν από τον ιό. Ορισμένοι το κάνουν γιατί δεν θέλουν να κυκλοφορεί το νέο εν είδει ψιθύρου και άλλοι  γιατί θέλουν να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή συναισθημάτων,  στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν το  προφίλ τους πλασάροντας  ότι είναι υπεύθυνοι (εισπράττουν κάποια εύγε στο διαδικτυακό καφενείο).

Η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα όμως του δημοσίου προσώπου δεν κρίνεται σε σχέση με την πανδημία και το αν νόσησε από τον covid-19.  Κρίνεται από την συνολική του συμπεριφορά και λειτουργία  ως ανθρώπου και ως δημοσίου προσώπου.

Όταν όμως  η κοινωνία βοά ότι το δημόσιο πρόσωπο έχει νοσήσει, θα πρέπει το ίδιο να προφυλάσσει τον εαυτό του από τις κακές γλώσσες…

 

 

 https://sertharros.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.