Kι όμως δεν είναι εύκολο να πάρεις πίσω με συμφωνίες ειρήνης ότι οι Τούρκοι κατέκτησαν με το ξίφος. Δεν αρκούν λοιπόν οι εκκλήσεις και τα video στον Σουλτάνο. Ειδικά όταν είναι νωπή η συντριβή των Αρμενίων και η ταπεινωτική συνθηκολόγηση τους. Έφτασαν στο σημείο οι Αρμένιοι να ξεθάβουν ακόμη και τους νεκρούς τους για να τους πάρουν μαζί τους. Οι Έλληνες και οι Κύπριοι καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στο μοιρολόι ή τον πόλεμο και τη νίκη.
«Η Αμμόχωστος ανήκει στα παιδιά και τα εγγόνια μας, όχι σε εσάς κ.
Ερντογάν, ούτε σε εποίκους και Τούρκους επενδυτές, αυτή είναι η γη μας»
«Αυτή είναι η γη μας. Η Αμμόχωστος είναι η πόλη μας. Αυτοί είναι οι
δρόμοι μας, τα σπίτια μας, τα σχολεία και οι εκκλησίες μας, ο δικός μας
τρόπος ζωής. Η Αμμόχωστος δεν σας ανήκει κ. Ερντογάν» επισημαίνεται στο
συγκινητικό βίντεο για την Αμμόχωστο που έφτιαξαν Ελληνοκύπριοι
πρόσφυγες από τα Βαρώσια με αφορμή την προκλητική επίσκεψη του προέδρου
της Τουρκίας στην νεκρή πόλη.
«Δεν έχετε δικαίωμα να έρχεστε» επισημαίνεται στο υποβλητικό βίντεο με εικόνες της πόλης που μέχρι την εισβολή του Αττίλα το 1974 ήταν ευημερούσα, μοναδική κοινότητα, μία πόλη κόσμημα. «Όμως σκοτώσατε πάλι, βιάσατε πάλι, καταστρέψατε πάλι» αναφέρεται στο βίντεο των πολίτων της Αμμοχώστου.
«Δεν έχετε δικαίωμα να έρχεστε στη γη μας, η Αμμόχωστος δεν σας ανήκει, ανήκει στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Κάνατε αρκετό κακό, μείνετε μακριά από την Κύπρο. Σεβαστείτε τα δικαιώματά μας, το δικαίωμά μας να φέρουμε την ειρήνη και την αγάπη και να ξαναχτίσουμε ένα κοινό μέλλον» επισημαίνεται στο βίντεο των προσφύγων της Αμμοχώστου.
«Εδώ δεν είναι μέρος για πικνικ κ. Ερντογάν» είναι η φράση με την οποία κλείνει το βίντεο.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που δημιούργησαν οι πρόσφυγες της Αμμοχώστου με αφορμή την προκλητική επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια:
Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ λαμβάνουν χώρα σκηνές ξεριζωμού. Οι Αρμένιοι
κάτοικοι εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια τους, ενώ δεν είναι λίγοι
εκείνοι που προτίμησαν να τα κάψουν παρά να τα αφήσουν να πέσουν στα
χέρια Τούρκων, όπως αποκαλούν τους Αζέρους.
Μεταφέρουν εικόνες, έπιπλα, κάθε λογής υπάρχοντα, μέχρι και τους τάφους των προγόνων τους. Ρίγη συγκίνησης προκαλούν και οι εικόνες που έρχονται από το μοναστήρι του Νταντιβάνκ της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκεί αγκαλιά, μοιρολογώντας.
«Λόγω των δυσκολιών που βιώνει η Αρμενία και για ανθρωπιστικούς λόγους το Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε να δώσει στην Αρμενία άλλες δέκα ημέρες προθεσμία… Η ημερομηνία για την παράδοση (της Καλμπατζάρ) μετατέθηκε για τις 25 Νοεμβρίου, αντί για τις 15 Νοεμβρίου», δήλωσε ο σύμβουλος του Αζέρου προέδρου και επικεφαλής του γραφείου εξωτερικής πολιτικής της προεδρίας Χικμέτ Χατζίγεφ. Να θυμίσουμε ότι στις 9 Νοεμβρίου, έπειτα από συγκρούσεις δύο μηνών, η Αρμενία δέχτηκε να υπογράψει την συνθήκη τερματισμού του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η συνθηκολόγηση είναι στην πραγματικότητα μία επώδυνη για την Αρμενία ήττα, ακόμα και αν ο πρωθυπουργός της χώρας επιχείρησε να τη δικαιολογήσει. «Δεν είναι νίκη, αλλά δεν είναι και ήττα». Όπως, όμως, και να το εξωραΐσει κανείς, γεγονός παραμένει ότι το Αζερμπαϊτζάν ανακτά εδάφη, τα οποία τελούσαν υπό τον έλεγχο των Αρμένιων από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Συγκεκριμένα, η Αρμενία χάνει επτά περιφέρειες που συνορεύουν με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ένα μικρό τμήμα του ίδιου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ, εξουθενωμένη και συρρικνωμένη, επιβιώνει υπό την προστασία Ρώσων στρατιωτών που θα αναπτυχθούν στο μέτωπο. Ο ρωσικός στρατός θα προστατεύει ιδιαίτερα τον διάδρομο Λατσίν, τη μοναδική οδό ανεφοδιασμού που συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την Αρμενία.
https://kourdistoportocali.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.