Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Αλέξανδρος Τζιάγκαλος : Επιβολή προστιμου στην ΔΕΥΑΒ

 


Με την υπ’ Αριθ. Πρωτ.: 48340/15-10-2020 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης επιβλήθηκε πρόστιμο στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Δήμου Βισαλτίας ποσού 4.762,03 ευρώ για την καθυστερημένη αποκατάσταση της διαρροής γεωθερμικής γεώτρησης ΤΗ-ΔΒ1 στο γεωθερμικό πεδίο Θερμών-Νιγρίτας.

Ευθύνες μάλιστα καταλογίζει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης στη Δ.Ε.Υ.Α.Β., καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων στην προαναφερόμενη απόφασή του: «…Από τις αρχές του χρόνου τουλάχιστον, που η Δ.Ε.Υ.Α.Β. ενημέρωσε με το με Α.Π. 17/3-1-20 έγγραφό της τον Δήμο Βισαλτίας για την διαρροή στην γεώτρηση ΤΗ-ΔΒ1 ήταν γνωστό το πρόβλημα, παρόλα αυτά δεν έγινε καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της διαρροής, ούτε ενημερώθηκε ο εκμισθωτής (δηλ. η Υπηρεσία μας) για την διαρροή…. Προκύπτει ότι υπήρξε ολιγωρία από τον μισθωτή του συγκεκριμένου γεωθερμικού πεδίου ως προς την αντιμετώπιση της διαρροής της γεωθερμικής γεώτρησης ΤΗ-ΔΒ1 με αποτέλεσμα την κατασπατάληση του γεωθερμικού πόρου και την μόλυνση του εδάφους και των υδάτων της περιοχής…».
Επισυνάπτεται η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης.
 
 
A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.