Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων : Δικό μας και αυτό το έργο


 Με γραπτή τους δήλωση οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων .Προχωρούν σε μια ιστορικη αναδρομή του έργου GREEN CREW .Θέλοντας προφανώς προφανώς να υπενθυμίσουν  οτι και αυτό το έργο είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με αφορμή τη λήξη του προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – GREEN CREW», η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε το έτος 2016 και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 05 Οκτωβρίου 2020, η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων με στόχο την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των πολιτών παραθέτει το ιστορικό του ως άνω προγράμματος, που έχει ως εξής:

1)    Στις 30-03-2016 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014 – 2020 (απόφαση δημοτικού συμβουλίου αρ. 190/2016)

2)    Στις 14-04-2016 ο Δήμος Σερρών υπέβαλε την αίτηση (αρ. πρωτ. 15139)

3)    Στις 06-10-2017 υπογράφηκε η σύμβαση επιχορήγησης

4)    06-10-2017 ημερομηνία έναρξης του προγράμματος

5)    Στις 01-11-2017 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών η αποδοχή της χρηματοδότησης ποσού 129.628 €  (αριθμός απόφασης δημοτικού συμβουλίου 805/01-11-2017)

Εν συνεχεία ακολούθησαν οι προβλεπόμενες συμβάσεις για την υλοποίηση του προγράμματος (συμβάσεις, παροχής υπηρεσιών, προσωπικού, προμηθειών).

Το ως άνω πρόγραμμα συμβάλλει στη διαχείριση «πράσινων» απορριμμάτων και στην «πράσινη» απασχόληση.

Ο συνολικός στόχος του έργου είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των κοινωνικών επιχειρήσεων, μέσω της «πράσινης εξειδίκευσης» και η εξασφάλιση θέσεων εργασίας στην πράσινη οικονομία. Το πρόγραμμα συνεισφέρει στην ανάπτυξη, οργάνωση, συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση κοινωνικών επιχειρήσεων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Τα αποτελέσματα έργου είναι:

ü Ενημέρωση των πολιτών σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων και κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

ü Καθοδήγηση και πληροφόρηση για την διαδικασία δημιουργίας Κοιν.Σ.Επ. με αντικείμενο την διαχείριση των βιοαποβλήτων, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ü Λειτουργία μικρής κλίμακας ανοικτής πιλοτικής μονάδας κομποστοποίησης βιοαποβλήτων στον Δήμο Σερρών και παραγωγή κομπόστ. Στόχος η ενημέρωση των πολιτών για τη διαδικασία παραγωγής του οργανικού λιπάσματος και την χρήση του στην αγροτική περιοχή του Δήμου.

ü Αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης και προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της αξιοποίησης των πράσινων αποβλήτων.

ü Ενεργοποίηση υφιστάμενης Κοιν.Σ.Επ. σχετικής με τη διαχείριση αποβλήτων, υποστήριξη, εκπαίδευση – κατάρτιση των μελών της στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

ü Απασχόληση και μεταφορά τεχνογνωσίας σε άτομα από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

 

 

                                                          Οι δημοτικοί σύμβουλοι

                                            της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

                                                Αραμπατζής Θεόδωρος

                                                Χράπας Παντελής

                                                Γκότσης Ηλίας

                                                Παπαβασιλείου Βασίλειος

                                                Δούκας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.