Σελίδες

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Mύκονος>’Ενας Άγγελος στο Νησί της Αρπαχτής

Είναι μόλις 38 χρόνων ο Ηγούμενος πατήρ-Αλέξιος
στην Ιερά Μονή Τουρλιανής στην Άνω Μερά.
Δέχθηκε το Κουρδιστό Πορτοκάλι στο γραφείο του εντός του Ναού.
Από τον Ian Ford

Στη συνέχεια είχε τη καλωσύνη να μας ξεναγήσει τόσο στο Μουσείο της Εκκλησίας όσο και στο μικρό Κήπο της Εδέμ που έχει δημιουργήσει ο ίδιος.
Ένα περιβόλι με κοτούλες, γαλοπούλες, οπωροφόρα δέντρα και λουλούδια ανάμεσα στα οποία δεσπόζει το άγαλμα του Ηγουμένου Δωρόθεου Τέκα, ο οποίος λειτουργούσε στη Μονή έως το 1964 και χάρη σ΄αυτόν η Μύκονος έγινε αυτό που βλέπουμε σήμερα.
Δεν είναι τυχαίο ότι το κεφαλοχώρι της Μυκόνου, η Άνω Μερά, φέρνει τη σφραγίδα της Εκκλησίας. Και δεν είναι μόνο η Ανω Μερά.
Οι περισσότεροι χώροι της εστίασης και της διασκέδασης, οι διάσημες παραλίες και τα beach bar που έχουν στηθεί πάνω τους ανήκουν στην Εκκλησία.

Ατυχώς οι περισσότεροι από αυτούς τους χώρους είχαν την ατυχία να πέσουν σε απαράδεκτους επιχειρηματίες οι οποίοι όχι μόνο είναι ασυνεπείς στις καταβολές του μισθώματος αλλά κάποιοι από δαύτους επινοικίασαν τις επιχειρήσεις (οι εκτάσεις πάνω στις οποίες βρίσκονται ανήκουν στην Εκκλησία) που δεν τους ανήκαν σε άλλους ακόμη πιο ασυνεπείς επιχειρηματίες και μαγαζάτορες.
Όμως η πλέον προκλητική και ασεβής απέναντι στο Νόμο και στο Δίκαιο είναι η ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Μυκόνου.
Εδώ αρκούν 3 άτεγκτοι Εισαγγελείς να τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί εμβληματικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δικηγόρους, γραμματείς και φαρισαίους πλαστογράφους και στη συνέχεια αφού καθήσουν στο σκαμνί να περάσουν μια 15ετία στη φυλακή.
Είναι τέτοιο το βάθος του σκανδάλου και οι εμπλεκόμενοι, που εάν δεν αποκατασταθεί το δίκαιο όσο είναι καιρός, οι ανύπαρκτες δωρεές και παραχωρήσεις θα απασχολούν δικαστές και δημοσιογράφους για πολύ καιρό.

Ο Πατής Αλέξιος λοιπόν προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος της Αρπαχτής που βολεύει πολύ κόσμο ο οποίος κερδίζει χρήματα και δόξα με ξένα κόλλυβα (στη προκειμένη περίπτωση της Εκκλησίας) τα οποία είναι και πλαστογραφημένα.
Μάλιστα το Κλειστό Γυμναστήριο εκτός από Γεφύρι της Αρτας είναι και τούνελ που καταπίνει εκατομμύρια, όπως η δωρεά μίας γυναίκας που έχασε το παιδί της σε τροχαίο, ύψους ενός εκατομμυρίου της οποίας η τύχη αγνοείται.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι έχει στη διάθεσή του αρκετά στοιχεία αλλά ευελπιστεί οι εμπλεκόμενοι να σπεύσουν να αναθεωρήσουν επί το δικαιότερο της συμβάσεις, τα συμβόλαια και τις συμφωνίες πριν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης στείλουν στο Νησί το Στρατό με τους Ειδικούς Εισαγγελείς και Αστυνομικούς…
 https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.