Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Πότε θα κάνει Ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης

Δύο είναι τα βασικά σενάρια σχετικά με τον χρόνο που
θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προχωρήσει στον περιβόητο πλέον Aνασχηματισμό.
Η κλεψύδρα για τις αναγκαίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αδειάζει και ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε μία νέα σύνθεση που βασικό στόχο θα έχει η χώρα να μπει το γρηγορότερο δυνατόν σε μια νέα κανονικότητα, αφήνοντας πίσω την ύφεση και τις αναταράξεις της πανδημίας, αλλά και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων που έλαβε η χώρα από την Ευρώπη για το επόμενο κρίσιμο διάστημα.
Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, ο Πρωθυπουργός, εφόσον χαμηλώσουν ακόμη περισσότερο οι τόνοι στο κρίσιμο θέμα των ελληνοτουρκικών, θα προχωρήσει στις αρχές Αυγούστου στις σχετικές ανακοινώσεις, προκειμένου οι νέοι υπουργοί να προσαρμοστούν άμεσα και εντός του καλοκαιριού στα νέα τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τις τελικές του αποφάσεις στη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του, αφού πρώτα προχωρήσει σε μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινώσει το νέο σχήμα πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα προσαρμοστούν στο στόχο για την σωστή αξιοποίηση των κοινοτικών χρημάτων με τη δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου, όπου κομβικό ρόλο θα αναλάβει ο σύμβουλος σε θέματα Οικονομικών του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα υπάρξει μια αναδιάρθρωση στο τρόπο λειτουργίας των εμπλεκόμενων υπουργείων, ενώ συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα μεταφερθούν σε επίπεδο πρωθυπουργικού γραφείου.
 Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός είναι στα άμεσα πλάνα του κ. Μητσοτάκη και αυτό από μόνο του προκαλεί «κινητικότητα»  τόσο στις τάξεις των υπουργών και υφυπουργών, όσο και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


 https://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.