Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Έκλεβε υδρομετρητές και σωλήνες για να φτιάχνει κουδούνια για πρόβατα!

Τα υδρόμετρα έβαλε στο μάτι ένας βοσκός από τον
Δήμο Μίνωα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, τα οποία δεν δίστασε να κλέψει με σκοπό να κατασκευάσει… κουδούνια για τα πρόβατά του!
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο βοσκός, αφού διέπραξε συνολικά 10 κλοπές υδρομετρητών, καθώς και δύο σωλήνων σύνδεσης υδρομετρητών, στη συνέχεια έριχνε τα χάλκινα αντικείμενα σε χυτήριο μετάλλων (καμίνι) για να κατασκευάσει κουδούνια για πρόβατα.
Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν 18 τέτοια κουδούνια, τα οποία και τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για δικά του πρόβατα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις τα προόριζε και για πώληση. Ακόμη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εννέα υδρομετρητές και πληθώρα εργαλείων που χρησιμοποιούσε ο δράστης κατά τις κλοπές.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομική έρευνα, στο χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 ο βοσκός είχε διαπράξει τουλάχιστον 10 κλοπές υδρομετρητών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μίνωα – Πεδιάδος, ενώ παράλληλα κατηγορείται και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Η διαδικασία της προανάκρισης συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μίνωα – Πεδιάδος, ενώ παράλληλα ερευνάται και η συμμέτοχη του σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Ο άνδρας, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.