Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Ένα βήμα πριν την έξοδο ο Βασίλης Τερζής ????


Ο κόσμος το χει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι; - Καθημερινή ...Σαφείς αποστάσεις από τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής
της παράταξης Στέφανος Φωτιάδης παίρνει σήμερα με γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τερζής .Ο κ Φωτιάδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ την Πέμπτη 29 Ιουλίου με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου . Διαφοροποιήθηκε από τους υπόλοιπους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ( οι οποίοι αποχώρησαν ) τονίζοντας οτι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η σωστή ενώ ¨΄κάλυψε ¨¨ πολιτικά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την καθυστέρηση ενημέρωσης μερίδας των δημοτικών συμβούλων για την συνεδρίαση. Μάλιστα ο κ Φωτιάδης επανέλαβε για πολλοστή φορά την ικανοποίηση του για τον τρόπο αντιμετώπισης της παράταξης του από την δημοτική αρχή . Σημειώνοντας οτι όσο θα υπάρχει συναίνεση και οι προτάσεις της παράταξης του θα τυγχάνουν αποδοχής από την δημοτικη αρχή δεν έχει κανέναν λόγο να μην συνεργάζεται γιατι προέχει το συμφέρον των δημοτών .
24 μετά ο δημοτικός σύμβουλος κ Τερζής διαφοροποιείται από  τον κ Φωτιάδη καθώς κατηγορεί τον δήμαρχο για
<< Από τη συναίνεση στο χάος λοιπόν, έτσι απλά και εύκολα επειδή ο νόμος μας το επέτρεψε.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΡΖΗ 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                        Σέρρες, 1 Αυγούστου 2020
                     
Βασίλης Τερζής                                     
Δημοτικός Σύμβουλος                        

ΘΕΜΑ: Από τη Συναίνεση στο Χάος

Πέρασαν 12 μήνες και είναι φρέσκα ακόμη στα αυτιά μας και το «μελάνι νωπό» στα δελτία τύπου, τα προγράμματα και τις εξαγγελίες των υποψηφίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επικεφαλής και υποψήφιοι σύμβουλοι απαντούσαν ερωτώμενοι και έγραφαν για την απλή αναλογική. «Ήρθε η ώρα της συναίνεσης, της συνεργασίας, της πολιτικής ωριμότητας και πολιτισμού, της συνεννόησης, της αξιοποίησης όλων των δυνάμεων και ικανοτήτων, προτάσεων και υποδείξεων μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο». Όλοι είχαμε ριχτεί στη «μάχη» ξέροντας τους κανόνες κυρίως για την αριθμητική κατανομή των ποσοστών και των δυνάμεων μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καμιά αντίρρηση, σχεδόν καμία αρνητική αναφορά, «ήρθε ο καιρός μιας νέας μοντέρνας διακυβέρνησης».
Και ακολούθησε ο Αύγουστος των αλλαγών των νομοθετικών ρυθμίσεων, διατάξεων και εγκυκλίων με αφορμή «τον ορατό και βέβαιο κίνδυνο της ακυβερνησίας». 
Την περασμένη Τετάρτη, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε και πάλι στο χάος, δανειζόμενος τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Αντιδημάρχου του Οικονομικών, στη μεγάλη αδικία, στον κίνδυνο μια παράταξη, που την πρώτη Κυριακή πήρε το πρωτόγνωρο ποσοστό του 45%, να μη μπορεί να διοικήσει. Αναφέρθηκε μάλιστα αρνητικά στο παλιό «καθεστώς» όπου Δήμαρχοι με μικρότερο ποσοστό είχαν την απόλυτη πλειοψηφία και την απόλυτη «εξουσία», θυμίζοντάς μας δυσάρεστες συμπεριφορές και νοοτροπίες!!!
Από τη συναίνεση στο χάος λοιπόν, έτσι απλά και εύκολα επειδή ο νόμος μας το επέτρεψε. Τέρμα τα ηγετικά χαρακτηριστικά, οι αρετές και η διάθεση, το νέο, το ώριμο, το σύγχρονο, αυτά που θα απέτρεπαν τον κίνδυνο,. Άλλωστε μόλις πρόσφατα σε μια συνεδρίαση, σε πρόταση να προστεθεί στα μέλη μιας νέας Δημοτικής Επιτροπής, υπεύθυνης για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις των δράσεων «Ελλάδα 2021» και ένα μέλος από την 3η τη τάξη παράταξη, έσπευσε ο κ. Δήμαρχος να αυξήσει τα μέλη από τη δική του, προκειμένου να μη χάσει την πλειοψηφία. Την πλειοψηφία σε μια Επιτροπή όπου εκτός από τον τιμητικό τίτλο, τα μέλη της θα διαχειριστούν προτάσεις για εκδηλώσεις, δράσεις και γιορτές, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία ή μήπως θα διαχειριστούν και άλλα; 
Από τη συναίνεση στο χάος με δηκτική αναφορά από τον κ. Δήμαρχο στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Εάν αυτό δεν είναι προσβολή για τους Δημοτικούς Συμβούλους τότε ποιο είναι; Σε ένα «ακρωτηριασμένο» σώμα που συνεδριάζει εσχάτως και μετά βίας μία φορά το μήνα, όπου σχεδόν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις παίρνονται και σταματούν στα 9 μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και στο Δημοτικό Συμβούλιο φτάνουν οι φιέστες και οι αποτμήσεις πεζοδρομίων, όπου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι επιδεικνύουν υπομονή, κατανόηση, ευγένεια, ήθος, λογική και προθυμία, οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι το λιγότερο απαξιωτικοί. Την επόμενη φορά ας μας δει έναν - έναν στο πρόσωπο και σε όποιου ματιά διαγνώσει τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και μη συνεννόησης ας μιλήσει με ονόματα, να εκθέσει αλλά και να εκτεθεί.
Ο κόσμος θέλει να πάμε μπροστά, είναι κουρασμένος και απογοητευμένος, ζει με το φόβο και την ανασφάλεια, με αποστροφή και απαξίωση στον «πολιτικό κόσμο και σύστημα». Υπήρξε η ευκαιρία, του νέου, του φρέσκου, δυστυχώς γρήγορα μπήκε στο ψυγείο, όποτε θα βγει αν ποτέ βγει θα είναι πλέον «κατεψυγμένο».

                                                                                              Με τιμή

                                                                                              Βασίλης Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.