Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Δήμος Σερρών : ¨¨Αδιάβαστος ¨¨ .....πρόεδρε

Σέρρες: Πρόεδρος του Δ.Σ Σερρών ο Βασίλης Κατιρτζόγλου - ert.grΜετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του δημοτικού
συμβουλίου Σερρών , ο πρόεδρος Βασίλης Κατιρτζόγλου με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε για τις αποφάσεις που λήφθηκαν . Μάλιστα μεταξυ άλλων αναφερόμενος στη συνεδρίαση του οργάνου στο Σκούταρι . Γράφει << Είναι δεδομένη η απόφασή μας να εξακολουθήσουμε να πραγματοποιούμε συνεδριάσεις στις έδρες των πρώην Καλλικρατικών Δήμων >>
Να ενημερώσουμε τον αγαπητό πρόεδρο οι δήμοι Καπεταν Μητρούσι , Σκουτάρεως , Λευκώνα  είναι πρώην Καποδιστριακοί δήμοι . Που το 2010 με το πρόγραμμα Καλλικράτης ενώθηκαν με τον δήμο Σερρών και τις πρώην κοινότητες Βροντούς και Ορεινής και δημιούργησαν τον νέο Καλλικρατικό δήμο Σερρών .Επομένως δεν υπάρχει κανένας πρώην Καλλικρατικός δήμος 

Μεταφέρω το ιστορικό των μεταρρυθμίσεων στην τοπική Αυτοδιοίκηση 
 Πρόγραμμα «Καποδίστριας» ή Σχέδιο «Καποδίστριας» ή Νόμος Καποδίστρια είναι η συνηθισμένη ονομασία του νόμου 2539/97 του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με τον νόμο έγινε συνένωση των κοινοτήτων σε μεγαλύτερους δήμους με σκοπό τη βελτιστοποίηση της δημόσιας διοίκησης στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η διοικητική διαίρεση που προέκυψε με το νόμο αυτό ίσχυσε μέχρι το τέλος του 2010, οπότε και αντικαταστάθηκε από τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης»

Το Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι, ακριβέστερα «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας - Ενίσχυση της Συμμετοχής - Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟΔΣΑ - Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις ονομάζεται ο ελληνικός νόμος 4555/2018. Αποτελείται από 283 άρθρα με τα οποία μεταρρυθμίζονται, ο τρόπος εκλογής των οργάνων και οι αρμοδιότητές τους, οι δήμοι, η εποπτεία των ΟΤΑ και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Το σχέδιο έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Θεωρείται διάδοχος του σχεδίου Καλλικράτης με βασική φιλοσοφία την μείωση της θητείας των δημοτικών αρχών από πενταετία σε τετραετία και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.