Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Πρόταση στους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης για την ίδρυση ‘Ενεργειακής Κοινότητας

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στον Δήμο
Αμφίπολης και στον Δήμο Νέας Ζίχνης στο πλαίσιο της προσπάθειά για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στους παραπάνω Δήμους, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση κατέθεσε εισήγηση καθώς και πλήρη καταστατικό για την ίδρυση ‘Ενεργειακής Κοινότητας’.
Η υπό σύσταση Ενεργειακή Κοινότητα έχει σκοπό, αλλά όχι μόνο, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την παραγωγή βιοαερίου από το υπόλοιπο των αστικών αποβλήτων (Σύμμεικτα σκουπίδια) αφού έχει εφαρμοστεί η ανακύκλωση στην πηγή, ώστε το προς επεξεργασία υπόλοιπο να είναι ελεύθερο από προϊόντα ανακύκλωσης συσκευασιών, μέταλλα, γυαλί κ.α.
Η στοχευόμενη δράση έχει διπλό στόχο πρώτον την μείωση των δημοτικών τελών προς τους δημότες που προέρχονται από το έργο της αποκομιδής, αλλά και δεύτερον την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει ετήσιο ύψος 800.000Ευρώ τουλάχιστον για κάθε Δήμο, ώστε να ελευθερωθούν κονδύλια τα οποία θα προωθηθούν σε δράσεις κοινωνικού οφέλους. ‘Όπως επίσης την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με οποιοδήποτε άλλη μέθοδο Α.Π.Ε όπως ηλεκτρικά πάνελ και άλλα, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο καταστατικό. Περιμένουμε την αντίδραση των Δήμων και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε για την επίτευξη των σκοπών της Ενεργειακής Κοινότητας» αναφέρει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.