Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Νέας Ζίχνης : Δημιουργία ¨¨πράσινου σημείου ¨¨

Την υλοποίηση «Πράσινου Σημείου» στον δήμο Νέας
Ζίχνης  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ευρωπαϊκούς πόρους, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. 
Το «Πράσινο Σημείο» θα κατασκευαστεί στο με αριθμό 2333 αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Νέας Ζίχνης, το οποίο ανήκει διοικητικά στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Ζίχνης. Πρόκειται για δημοτική έκταση, με εμβαδόν 17.725 τ.μ., από τα οποία θα αξιοποιηθούν τα 5.920 για την κατασκευή του «Πράσινου Σημείου». Ο Δήμος Νέας Ζίχνης στο πλαίσιο της προσπάθειας του για βελτιστοποίηση του τρόπου διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων και μείωση του υπολείμματος απορριμμάτων που οδηγείται στο ΧΥΤΥ Σερρών, προχώρησε στη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή «Πράσινου Σημείου», στο οποίο θα συγκεντρώνονται αστικά στερεά απόβλητα που μπορούν να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν ή να αξιοποιηθούν. Προβλέπεται η κατασκευή του συνόλου των υποδομών του «Πράσινου Σημείου», καθώς και η προμήθεια των απαραίτητων υλικών προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία του. Στόχος είναι η διαχείριση 329 τόνων απορριμμάτων ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.