Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Σέρρες : Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών διοργανώνει
και φέτος συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η συναυλία με τον τίτλο «Grieg passion» θα δοθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ
 Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα έργα:
Edvard Grieg: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, Op. 16
Max Bruch: Συμφωνία αρ. 2, Op. 38
Την ορχήστρα θα διευθύνει 0 Χάρης Ηλιάδης
Σολίστ, στο πιάνο, θα είναι η Μελίνα Τσινάβου 
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.
Προσκλήσεις για τη συναυλία (με αριθμημένες θέσεις) διατίθενται από το Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών καθημερινά στις ώρες 5:00 - 9:00 μ.μ.
Συνδρομή 10 €
Είσοδος για μαθητές και σπουδαστές ελεύθερη.
Πληροφορίες στα τηλ. 2321057444  & 6976607433


Μελίνα Τσινάβου 
Η Μελίνα Τσινάβου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1992. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών και σπούδασε πιάνο στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Γ. Κυράτσου και Π. Δημητριάδη) από όπου απέκτησε δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί. Παράλληλα μελέτησε για τέσσερα έτη με την Δόμνα Ευνουχίδου. Συνέχισε τις σπουδές της στην Hochschule für Musik und Darstellende Kunst στο Graz με καθηγήτρια την Μilana Chernyavska ενώ σήμερα φοιτά στο σολιστικό τμήμα πιάνου του Universität Mozarteum στο Salzburg με καθηγητή τον Jacques Rouvier.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους J. Rouvier, A. Perl, C. Vickers, P. Chen, D. Lively, Α. Weiss, Μ. Hauber, Δ.Τουφεξή, Α.Παπαστεφάνου, κ.α.
Έχει αποσπάσει το Ά Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, το Ά Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του ΔΩΛ και το΄Β βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα». Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων, την Ορχήστρα Εφήβων του ΚΩΘ, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ)  ενώ τον Οκτώβρη του 2014 συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο έργο «Αζωθ» του Αντώνη Ανισέγκου σε πρώτη εκτέλεση για τα 100 χρόνια του ΚΩΘ.
Από το 2018 είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium ( 6 πιάνα-12 πιανίστες).
Ακόμη, είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  

Χάρης Ηλιάδης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης “Mozarteum” στο Salzburg της Αυστρίας, στην τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Michael Gielen και του Dennis Russel Davis, από όπου αποφοίτησε με το Δίπλωμα Μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο “Magister Artium” το 1997.
Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της φιλαρμονικής ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας όπου τιμήθηκε μετά από ψηφοφορία των μελών της ορχήστρας με το «βραβείο προωθήσεως νέων μαέστρων» της φιλαρμονικής του Debrecen, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία με τη φιλαρμονική αυτή. Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Δημήτρια», του οποίου την εναρκτήρια συναυλία έχει διηύθυνε το 2006, το 2007 και το 2010. Ως φιλοξενούμενος μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης , τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πάζαρτζικ , της Βράτσα και του Βήντην (Βουλγαρία), τη Συμφωνική ορχήστρα του Bacau (Ρουμανία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, την Philharmonia Sudecka – Waldrych, τη Συμφωνική ορχήστρα της Jelenia Gora, τη Συμφωνική ορχήστρα του Dnipropetrovsk, την ορχήστρα της όπερας του Χάρκοβο και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι Cheryll Studer, Paul Badura – Skoda, Δημήτρης Σγούρος , Κώστας Κoτσιώλης κ.α.
Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας, έχει οργανώσει εμφανίσεις της ορχήστρας σε άλλες πόλεις (Ξάνθη, Σέρρες, Βέροια, Βεργίνα, Φλώρινα, Καστοριά, Βόλο). 
Το Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J.Strauss «Νυχτερίδα» στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).
Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2009.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Ευθυμόπουλος                                             Δημήτρης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.