Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Σερρών : Ερωτήματα για τα ερωτήματα της Αριάδνης Παπαφωτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για αριαδνη παπαφωτιουΕρωτήματα για την νομιμότητα του έργου ανάπλασης
της Πλατείας Ελευθερίας θέτει η δημοτική σύμβουλος και  επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίωνκ Αριάδνη Παπαφωτίου . Και ορθώς θα πούμε γιατί καθήκον των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχουν την δημοτική αρχή . Αλλά........έχουμε και εμείς κάποια ερωτήματα για την καθυστερημένη υποβολή των ερωτημάτων της κ Παπαφωτίου .

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν την 28η Οκτωβρίου . Δηλαδή ΄ για 40 και πλέον ημέρες βρισκόταν σε εξέλιξη .Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα υπήρξαν  δύο συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου ( στις οποίες η κ Παπαφωτίου δεν έθεσε το θέμα για να πάρει και την επίσημη θέση της δημοτικής αρχής )  .
Αίφνης λοιπόν στα μέσα της εβδομάδος η κ Παπαφωτίου επέλεξε μέσα από μέσο κοινωνικής δικτύωσης να <<ανεβάσει >> το θέμα . Αυτό βέβαια που εκπλήσσει είναι οτι η κ Παπαφωτίου τόσο στα όσα έγραψε όσα και στα όσα είπε στο ΔΙΚΤΥΟ . Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο  .Τώρα πως γίνεται από την μια να εκθειάζεις ένα έργο αλλά να εγκαλείς μέσα από το F/B και τα κανάλια αυτόν που το έφτιαξε μοιάζει κάπως παράδοξο .Και επαναλαμβάνουμε  οτι η αντίδραση της κ Παπαφωτιου ΄είναι χαρακτηριστικά εκ των υστέρων .Δεν είχε αντιληφθεί οτι γινόταν το έργο ??? Την ενημέρωσαν δημότες ??


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ



ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Δημοτική ΑΠΟΦΑΣΗ. Είναι ΝΟΜΙΜΟ?
———————————
–Εναν σχεδόν μήνα μετά την τοποθέτηση έτοιμου γκαζόν, λουλουδιών και συστημάτων αυτόματου ποτίσματος στην κεντρική Πλατεία των Σερρών και ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει με ποιές στο καλό νόμιμες διαδικασίες έγινε το έργο αυτό από τον Δήμο Σερρών.

–Ρωτώ λοιπόν τον Δήμαρχο:
Είναι ΝΟΜΙΜΗ η εκτέλεση του έργου?
Από ποιόν πήρε εντολή ο εργολάβος για να κάνει τις παρεμβάσεις?
Βάσει ποιάς μελέτης?
Με ποιές τεχνικές προδιαγραφές?
Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες?
Ποιός ο προυπολογισμός και το τελικό κόστος?
Από ποιόν Κωδικό του Δημοτικού Ταμείου θα πληρωθεί το έργο?

–Πάντως δαπάνη για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις ΔΕΝ πέρασε ούτε από την Οικονομική Επιτροπή, ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο και επίσης, παρότι με προσοχή έψαξα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν βρήκα ούτε καν Απόφαση Δημάρχου για ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.
================
Κρίμα που με το καλημέρα, η Δημοτική Αρχή απαξιώνει ένα ΟΜΟΡΦΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ έργο, επιλέγοντας να λειτουργήσει εκτός προβλεπόμενων διαδικασιών, θέτοντας έτσι σε πιθανό νομικό κίνδυνο εαυτούς, εργολάβο και Δημοτικές Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.