Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ο Σερραίος που δεν πετά σωστά τα σκουπίδια!


Διάβασα τον κανονισμό, που διέπει τη ρίψη των
οικιακών απορριμμάτων. Σε μεγάλες σακούλες, που κλείνουν καλά και μέσα στους κάδους από τις 12 το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πριν περάσουν τα απορριμματοφόρα κι όχι τα Σαββατοκύριακα.
Πόσοι από εμάς τηρούμε αυτόν τον κανονισμό; Συνήθως, τα σκουπίδια μας μπαίνουν στις πλαστικές σακούλες που παίρνουμε από τα super market και είναι τρύπιες σε κάποια σημεία και στάζουν, αφήνοντας τα ίχνη τους από το πεζοδρόμιο μέχρι το διαμέρισμά μας. Τις περισσότερες φορές τα βγάζουμε τα απορρίμματά μας όποτε μας βολεύει κι όποτε το θυμηθούμε, παραβαίνοντας τον κανονισμό κι αδιαφορώντας για τη μυρωδιά των κάδων, που δεν αντέχουν τα διαμερίσματα των πρώτων ορόφων.

Κι όταν τα Σαββατοκύριακα, ο κάδος που είναι μπροστά στην οικοδομή μας γεμίσει, εγκαταλείπουμε  την τρύπια σακούλα δίπλα στον κάδο για να γίνει βορά των αδέσποτων σκύλων και γατών της γειτονιάς. Και το πρωί, αυτός ο υπάλληλος του Δήμου, που αρχίζει τη δουλειά του θα αναγκαστεί να μαζέψει αυτά που σκόρπισαν στα πεζοδρόμια τα αδέσποτα ζώα.

Πότε επιτέλους θα καταφέρουμε να υπακούσουμε στους νόμους και τους κανόνες; Πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες των Σερρών ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα των δρόμων της πόλης μας σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας που φροντίζουν για την καθαριότητα; Πότε επιτέλους;
Άποψη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογραφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.