Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Desert Storm στο Χρηματιστήριο μία μέρα μετά το Βελλίδειο

Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη το Χρηματιστήριο δεν δείχνει να
πείθεται ότι αυτό το κράτος με φόντο αυτή την Ευρώπη είναι εύκολο να διασωθεί. Ετσι σήμερα κατρακυλούν οι μετοχές και μάλιστα χωρίς τζίρο.
Αυτή τη φορά το άλλοθι της πτώσης το αναζητούμε στην ΕΚΤ και όχι στο ανεπρόκοπο ριζικό μας. Πάντα εξωγενείς παράγοντες επηρεάζουν το εγχώριο Χρηματιστήριο που είναι ο καθρέφτης μίας οικονομίας που φυσάει!..Δηλαδή ξεφυσάει και βολοδέρνει περιμένοντας τις μεγάλες επενδύσεις αλλά για την ώρα η πιο καταλυτική επένδυση που φαίνεται στο σκοτεινό ορίζοντά μας είναι η ηλεκτρική διασύνδεση της Τουρκίας με ολόκληρη τη Κύπρο. Και με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν σχεδιάζει να κυριεύσει σε ολόκληρο το νησί και να χορεύει διά μέσω Κύπρου και Ελλάδας ολόκληρη την Ε.Ε.
Είναι λογικό λοιπόν οι αναλυτές να τα βλέπουν όλα αυτά και να διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν τμήμα της τουρκικής αυτοκρατορίας. Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με ένα ιλιγγιώδες χρέος;
Πως είναι δυνατόν για παράδειγμα οι δανειστές, τα κλιμάκια των οποίων είχαν στρατοπεδεύσει στη χώρα μας, να αγνοούσαν την επικινδυνότητα των 80 δις κόκκινων δανείων όταν ενέκριναν τις διαβόητες δόσεις;
Οταν στο μεταξύ τα χρήματα που έλαβε η Ελλάδα από τα τρία μνημονιακά προγράμματα φτάνουν τα 241,6 δισ. ευρώ! Κι όμως παρότι έχουμε βυθισθεί σε ένα θανάσιμο εθνικό χρέος, τα 80 δις ευρώ κόκκινα δάνεια παραμένουν απειλή ακόμη και για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί.
Δεν υπάρχουν (ποινικές) ευθύνες για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο;
Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα τα ποσά που εγκρίθηκαν για κάθε ένα από τα τρία προγράμματα, ήταν 80 δισ. ευρώ, 144,7 δισ. και 86 δισ.Δηλαδή, συνολικά εγκρίθηκαν δανειακά προγράμματα ύψους 310,7 δισ. ευρώ.
Από τα χρήματα αυτά, στο πρώτο πρόγραμμα εκταμιεύτηκαν τα 52,9 δισ. ευρώ, στο δεύτερο τα 141,8 δισ. και στο τρίτο -ως τις 21 Ιουνίου 2018- τα 46,9 δισ. ευρώ.
Συνολικά, τα χρήματα που έλαβε η Ελλάδα από τα τρία μνημονιακά προγράμματα φτάνουν τα 241,6 δισ. ευρώ.
Το προφίλ κάθε δανείου από τα αυτά που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα, ήταν διαφορετικό. Στο πρώτο πρόγραμμα, τα χρήματα προήλθαν από διακρατικές δανειακές συμβάσεις της Ελλάδας με τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Το δεύτερο πρόγραμμα αποτέλεσε ένα τεράστιο κεφάλαιο που εκταμιεύτηκε από τον EFSF, ενώ το Μνημόνιο Σύριζα αποτελεί αποτέλεσμα της συμφωνίας με τον ESM.
Από το 2010 ως το 2018 εγκρίθηκαν από την ελληνική βουλή 15 μεγάλα μεταρυμιστικά πακέτα, για όλους του οικονομικούς τομείς: την υγεία, την αγορά εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φορολογική πολιτική, τη δημόσια διοίκηση, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις συντάξεις.
Κι όμως μετά από 10 χρόνια θυσιών και αίματος του ελληνικού λαού το μείζον θέμα των 80 δις κόκκινων δανείων δεν αντιμετωπίστηκε ούτε από τους δανειστές, ούτε από τους Ελληνες πολιτικούς, ούτε από την ΕΚΤ, ούτε από τους τραπεζίτες.
Τι συμβαίνει εδώ;


 https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.