Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Μαίνονται οι εσωκομματικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν συμφωνούν ούτε για τα πλεονάσματα

Τέλος δεν έχουν οι εσωκομματικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύουν πως είναι υπαρκτός ο
κίνδυνος της διάσπασης. Στην Κουμουνδούρου δεν συμφωνούν ούτε για τα πλεονάσματα.
O Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον Alpha, κατέστησε σαφές ότι η ιδέα που είχε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ιδέα που δεν είχε συζητηθεί καν ακόμα με τις Βρυξέλλες, ότι προφανώς θα υπήρχαν αντιδράσεις από τους σκληρούς, αφήνοντας να εννοηθεί όμως ότι είχε πιθανότητες επιτυχίας.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο CNBC, θέλησε να εμφανίσει ότι την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, είχε πετύχει η προηγούμενη Κυβέρνηση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτό, το είχε καταφέρει χωρίς καν να χρειαστεί να γίνει διαπραγμάτευση...
«Εχουμε την κυριαρχία να πάρουμε την απόφαση να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2,5% για το 2020. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης, είπε ο κ. Τσίπρας, όταν ανέλαβε την εξουσία δεν αποδέχθηκε την πρόταση και θέλει να επαναδιαπραγματευτεί κάτι που εμείς είχαμε πετύχει χωρίς διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε: «Βεβαίως είχαμε συμφωνήσει για τα πλεονάσματα με την γνωστή ρύθμιση του 2,5% ενώ θα παράμενε ο ονομαστικός στόχος του 3,5% αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα από την δημιουργία αυτού του καταπιστευτικού λογαριασμού, του ενδιάμεσου λογαριασμού ο οποίος δέσμευε ένα ποσό από το γνωστό μαξιλάρι που θα χρησιμοποιούσαμε για να καλύψουμε το 1% μέχρι το 2022».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, είπε: «Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2020 με έναν δημοσιονομικό μηχανισμό που εγγυόταν τα χρήματα των εταίρων».

 https://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.