Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Νοσοκομείο Σερρών : Δωρεά οργάνων από ηλικιωμένη γυναίκα – Επιχείρηση “ζωής” από γιατρούς και νοσηλευτές

Λύπη, χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμός…
Συναισθήματα ανάμεικτα πλημμύρισαν την ομάδα μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείο Σερρών που τα μεσάνυχτα της παρασκευής έδωσαν ένα μεγάλο αγώνα προκειμένου να στήσουν μια γέφυρα ζωής…
Μια γέφυρα ζωής σε 3 ανθρώπους αφού ένας ηλικιωμένος άνδρας αποφάσισε να προχωρήσει στην δωρεά οργάνων της συζύγου του όταν πλέον ήταν δεδομένο ότι μετά από 18 ήμερες νοσηλείας η ιδία ήταν εγκεφαλικά νεκρή.
Η συντονίστρια των μεταμοσχεύσεων κύρια Βασιλική Χατζηπανταζη, οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την ομάδα της έχοντας μεγάλους βοηθούς της το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τον αναισθησιολόγο κύριο Χαρίλαο Λώτη. Η μάχη ζωής ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα αφού στο νοσοκομείο των Σερρών έφτασε και ομάδα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Η Διευθύντρια της Μ.Ε.Θ. Κυρία Βασιλική Χατζηπανταζή αυτό που θέλησε να υπογραμμίσει μιλώντας στο ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση ανέφερε την διαδικασία που ακολουθείται πριν την δωρεά οργάνων αναφερόμενη κυρίως στα εγκεφαλικά τεστ που κάνει ιατρική ομάδα του εκάστοτε νοσοκομείου , ώστε να είναι σίγουρη πως ο εγκεφαλικός θάνατος έχει επέλθει.
Η δωρεά οργάνων στην χώρα μας δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένη παρότι οι άνθρωποι που περιμένουν σε λίστες αναμονής είναι χιλιάδες. Το θέμα εκπαίδευσης και γνώσης είναι αυτό που θέτει ως πρώτιστο για την αλλαγή νοοτροπίας η συντονίστρια μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου μας , η οποία ζητά από τον κόσμο να δείξει πάνω από όλα εμπιστοσύνη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές

ΔΙΚΤΥΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.