Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Σιντικής : Εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.
Μακάριος μετέβη σήμερα το πρωί ανήμερα της μνήμης τών Μεγάλων Ιεραρχών τής Εκκλησίας μας Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, στον εγκαταλελειμμένο Ιερό Ναό τού Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται μέσα στον χώρο του παλαιού στρατοπέδου της Βυρωνείας.
Ο Nαός υπάρχει λόγω τού ότι ήταν ο πρώην οικισμός τής Άνω Βυρώνειας και πλέον στέκει στην εγκατάλειψη του επίσης εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου στρατοπέδου"ΚΑΛΛΈΡΓΗ".
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε τη θεία λειτουργία παρά το ψύχος πού επικρατούσε και μίλησε στους χριστιανούς τονίζοντας ότι θα πρέπει να κρατήσουν τα Ιερά και τα Όσια του τόπου τους καθώς και να τιμούν τούς Αγίους τής εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος περιηγήθηκε στα ερειπωμένα κτήρια όπου ανάμεσα σ' αυτά δεσπόζει το παλαιό Δημοτικό Σχολείο κτίσμα τού 1928, ευχόμενος κάποτε να ευλογήσει ο Θεός και να πράξουν όσα πρέπει οι υπεύθυνοι για να μείνουν στους κατοίκους και να μπορούν να αξιοποιηθούν.


ROMFEA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.