Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Σέρρες : Τι ισχύει για τις άδειεες λαικών αγορών

Αποτέλεσμα εικόνας για laikew agoreΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος
Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Γρηγοριάδης την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 προκειμένου να ενημερώσει τους πωλητές, παραγωγούς και επαγγελματίες της λαικής αγοράς για τις νέες ρυθμίσεις του Νόμου 4582/2018 που αφορούν την ανανέωση αδειών της λαικής αγοράς.
Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοριάδης είπε τα εξής: “Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις του Ν.4582/2018 δεν απαιτείται η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου οι πωλητές, παραγωγοί και επαγγελματίες να ανανεώσουν την άδειά τους για την λαική αγορά.”
Η τροποποίηση του σχετικού νόμου αναφέρει τα εξής:
1. Για την ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών δεν απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας
2. Για την θεώρηση αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου καταργείται η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας
3. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία για την έκδοση άδειας επαγγελματία πωλητή υπαίθριου εμπορίου θα προσκομίζεται και φορολογική ενημερότητα.
4. Οι επαγγελματίες λαικών αγορών μπορούν να δραστηριοποιούνται έως 15 Ιανουαρίου δίχως να απαιτείται θεώρηση- ανανέωση.
5. Τροποποιήθηκε το παράρτημα που αφορά την μοριοδότηση για την βελτίωση των θέσεων στη λαική αγορά(μετράει η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.