Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Έλλειμμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης

Και ξαφνικά η χώρα γέμισε πασοκαρία. Ειδήσεις επί
ειδήσεων για το παλιό ΠΑΣΟΚ, όχι το πολύ παλιό το εκσυγχρονιστικό. Τη μία ο Βερελής αθωώνεται μετά από καμιά 15αριά χρόνια για τα τρόλεϊ. Θυμίζουμε ότι είχε παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας τότε, από τους λίγους που το έχουν κάνει αυτό.
Μαθαίνουμε επίσης ότι ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Σημίτη και της οικογένειάς του όπως και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την υπόθεση τουC4I, από το 2006 δηλαδή που άνοιξε.
Ο Σημίτης, απαντά, ο Χρυσοχοϊδης επίσης, ο Ακης δεν είπε τίποτε και ο Γιάννος είναι φυλακή, τι να πει κι αυτός;
Γενικώς η επικαιρότητα γέμισε ΠΑΣΟΚ για να επιβεβαιωθεί αυτό που λένε «είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ». Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις ένα πασοκικό σκάνδαλο θα βρεις από την εποχή του εκσυγχρονισμού.
Δε λέμε, έκανε και καλά πράγματα, προσπάθησαν κάποιοι να εκσυγχρονίσουν τη χώρα, να της δώσουν έναν αέρα πιο ευρωπαϊκό και να ξεφύγει από τον επαρχιώτικο τσακωμό του δικομματισμού.
Αλλά ρε παιδιά, πολύ μίζα, πολύ διαπλοκή, πολύ διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Θα πει κανείς «λεφτά υπήρχαν, τι να κάνανε; Τον τροχονόμο;»
Και ο Σημίτης τον τροχονόμο αποφάσισε να κάνει κι έβλεπε τους πάντες να τρώνε με χρυσά κουτάλια και δε μιλούσε. Ούτε τώρα μιλάει όταν του λένε για τον Γιάννο και τον Ακη, μόνο όταν θίγεται η τιμή του βγάζει ανακοινώσεις.
Όμως, εντάξει, το ΠΑΣΟΚ είχε πολλά σκάνδαλα, τιμωρήθηκε γι’ αυτό και δεν πρόκειται να ξανασηκώσει κεφάλι. Κι εντάξει, να ερευνηθούν όλες οι υποθέσεις και να τιμωρηθούν και τα φυσικά πρόσωπα.
Μήπως, όμως, να το δούμε κι από την άλλη; Μετά από 10, 15 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμάται» μια κυβέρνηση, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο, να ανοίξει τους λογαριασμούς κάποιων που θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους.
Θέλει να τελειώσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς ο Τσίπρας και με άνεση να τον αλώσει και γι’ αυτό στήνει υποθέσεις και ανοίγει φακέλους, ακόμη κι αν αυτοί προέρχονται από προηγούμενες δεκαετίες.
Έτσι, στοχοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικούς χώρους, τους βάζει το στίγμα του λαμόγιου και καθάρισε μέχρι τις εκλογές. Ακόμη κι αν ο Σημίτης τα πήρε που είναι 12 χρόνια η Δικαιοσύνη και η Βουλή να τον ελέγξει;
Ο δε Βερελής που αθωώθηκε τι να ζητήσει ως αντάλλαγμα για την ταλαιπωρία που υπέστη; Κι αν του καταστράφηκε η πολιτική καριέρα δηλαδή ποιος θα του ζητήσει μια συγγνώμη;
Και για να πάμε και σε άλλες υποθέσεις. Τον κακόμοιρο τον Ζαχόπουλο που πήδηξε από το μπαλκόνι γιατί έκανε το λάθος να «πηδήξει» ποιος τον αποκατέστησε;
Τον Καραμανλή, τον Βουλγαράκη ή όποιον άλλον ενεπλάκη στο Βατοπέδι ποιος τους ζήτησε συγγνώμη;
Αν αύριο μια κυβέρνηση ΝΔ κατηγορήσει τον Τσίπρα ή τον Παππά για κάποιο σκάνδαλο και η υπόθεση φτάσει μετά από 10 και 15 χρόνια στα δικαστήρια και αθωωθούν, ποιος θα τους αποκαταστήσει;
Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που δείχνει έλλειμμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Αφενός γιατί οι δικαστικές υποθέσεις κρατάνε χρόνια και δεν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις σε κανονικό χρόνο. Έτσι είτε κηλιδώνονται άνθρωποι είτε την γλιτώνουν λαμόγια.
Κι αφετέρου γιατί το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί τις δικαστικές υποθέσεις για να κάνει παιχνίδια και να αποκομίσει ψήφους σπιλώνοντας τους αντιπάλους.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Όποιο λαμόγιο, απ’ όποιο κόμμα κι αν είναι, να πάει φυλακή και να πάει γρήγορα. Όχι όμως να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου ή να πολιτικοποιείται η ποινική διαδικασία. Δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ μ’ αυτά και μια ζωή η χώρα θα σέρνεται στο βούρκο.


 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.