Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Δήμος Εμμανουήλ Παππα : Μνημόσυνο για τα 197 χρόνια από το θάνατο του Ήρωα

Παρουσία της Υφυπουργού  Εθνικής Άμυνας Μαρίας
Κόλλια Τσαρουχά, η οποία θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Στεφανή Αλκιβιάδη θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο για τα 197 χρόνια από το θάνατο του Ήρωα Εμμανουήλ Παππά, Αρχιστρατήγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Ιερό Ναό του Αγ. Αθανασίου της Τοπικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παππά, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Το πρωί στις 8.30 θα ψαλλεί  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  ιεροργούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου.
Θα ακολουθήσει η τέλεση μνημοσύνου και η ομιλία για τη δράση και την προσφορά του Εμμ. Παππά, από την Φιλόλογο Μαρία Σώη – Χατζηελευθερίου. Στη συνέχεια θα γίνει μετάβαση στο Ηρώον του χωριού όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα ακολουθήσει παρέλαση.
Παράλληλα στις 10.30 έχει προγραμματιστεί δρόμος αντοχής 17.000 μέτρων στην μνήμη του Εμμανουήλ Παππά με εκκίνηση από την Πλατεία Ελευθερίας Σερρών με τερματισμό στην πλατεία της γεννέτειρας του. Θα ακολουθήσει η απονομή μεταλλίων και κυπέλων στους αθλητές.
πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.