Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η αιχμάλωτη δημοκρατία και ο τύραννος της μειοψηφίας

Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως σε καμιά εποχή της
Παγκόσμιας ιστορίας δεν ήταν τόσο πολύφερνη και περιλάλητη νύφη η δημοκρατία, όσο είναι σήμερα. Ταυτόχρονα όμως δεν ήταν ποτέ τόσο απαξιωμένη κι ακριβοθώρητη στην αληθινή έκφανσή της απ' ό,τι είναι στις μέρες μας.
Με άλλα λόγια, δηλαδή - όσο κι αν έχει φαρδύνει και επεκταθεί σ' όλες τις διαστάσεις της αυτοπολλαπλασιαζόμενη σε βαθμό που να καλύπτει και τα στυγνότερα καθεστώτα, τα οποία υποκρίνονται ότι είναι δημοκρατικά - δε συγκρίνεται με τίποτα με την αληθινή δημοκρατία που κρύβει στα σπλάχνα της τους καρπούς της ελευθερίας, τη δημιουργική ορμή, την ελευθερία του λόγου και την πνευματική καλλιέργεια.
Στην τωρινή μάλιστα φάση που διανύουμε, με την κρίση να τραντάζει συθέμελα την ελληνική κοινωνία απειλώντας να κατεδαφίσει εκ βάθρων τα ηθικά, πνευματικά και πολιτιστικά της ερείσματα, η φαλκίδευση (νόθευση) της δημοκρατίας την αποδυνάμωσε τραγικά, καθιστώντας την αιχμάλωτη στις αδηφάγες ορέξεις των κυβερνώντων.
Ωστόσο αυτοί, παρ' ό,τι βαίνουν συνεχώς συρρικνούμενοι δημοσκοπικά, έχουν μετατραπεί σε τυράννους, εκπροσώπους μιας Αριστερής μειοψηφίας που στοχεύει ευθέως στην υποβάθμιση της παιδείας και της πνευματικής καλλιέργειας, ατομικής και συλλογικής. Με τα δεδομένα αυτά το πολίτευμά μας έχει μετατραπεί σε επίπλαστη δημοκρατία των ανικάνων, ημιμαθών, επιτήδειων και κουτοπόνηρων ψευτοπροοδευτικών της νομενκλατούρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε μια δημοκρατία-κουτοκρατία, όπου η παρούσα κυβέρνηση - αντί να δίνει αξία στο πνεύμα και να διασφαλίζει το μέλλον για τους άνεργους επιστήμονες, και όχι μόνο, - δεσμεύει το πρώτο με ανορθόδοξους τρόπους (λόγω των αριστερών ιδεοληψιών της), υποχρεώνει τους δεύτερους σε υπερορία (εξορία) για να μπορέσουν να επιβιώσουν, και θέτει υπό διωγμό κάθε αντίλογο για τα πεπραγμένα της, στην προσπάθειά της να περιορίσει την κριτική για τα λάθη της, που είναι συχνά εγκληματικά και έχουν μακροπρόθεσμες προεκτάσεις...
Για καιροσκοπικούς λόγους, μάλιστα, η κατ' εικόνα κυβερνητική πλειοψηφία παραδίδει τα ιερά και τα όσια στους δόλιους γείτονές μας (που από χρόνια διεκδικούν την γη των πατέρων μας παραχαράσσοντας μεθοδευμένα και συστηματικά την ελληνική ιστορία), προσπαθώντας να γίνει αρεστή στους ξένους προστάτες και πάτρονές της (οι οποίοι λειτουργούν χρησιμοθηρικά σε θέματα εθνικής επιβίωσης του λαού μας), με αντάλλαγμα να κερδίσει την εύνοιά τους και να πάρει παράταση χρόνου στην εξουσία της.
Με στόχο αυτήν ακριβώς την παράταση, έκανε άλλωστε αποδεκτή η κυβέρνηση - δια στόματος του Έλληνα πρωθυπουργού - την τελευταία πρόταση-πρόκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου για επιστροφή στην Ελλάδα από την Γερμανία 2000 προσφύγων. Λες και δεν έφταναν οι δεκάδες χιλιάδες που έχουν συσσωρευθεί ήδη στην ελληνική επικράτεια μετά τις κατακλυσμιαίες 'επιδρομές' προσφύγων και λαθρομεταναστών, τα τρία τελευταία χρόνια, που απειλούν να αλλάξουν τα εθνολογικά και ποιοτικά δεδομένα μας, δημιουργώντας παράλληλα τεράστιο πρόβλημα στον τρόπο ζωής των κατοίκων στους τόπους υποδοχής και εγκατάστασης...
Όλα αυτά και άλλα πολλά που βιώνουν καθημερινά και βασανιστικά οι πολίτες, μέσα σε ένα κλίμα καταπίεσης, ανομίας και αβεβαιότητας, επιβεβαιώνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ο κλιμακούμενος βαθμός της ανικανότητας, της πανουργίας, του Νεποτισμού, του αμοραλισμού και της ανευθυνότητας των κυβερνώντων, που στοίχισε πρόσφατα μια εκατόμβη νεκρών σε Μάνδρα και Μάτι, έχει μετατρέψει ήδη την δημοκρατία σε φαυλοκρατούμενη.
Μια δημοκρατία εκφυλισμένη και ασθενούσα βαριά, που στηρίζεται σε πήλινα πόδια και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να γκρεμοτσακιστεί κάτω από τα χτυπήματα των αναρχικών ομοϊδεατών της κυβέρνησης, που καίνε επί μονίμου βάσεως την Αθήνα, βιαιοπραγούν σε βάρος των πολιτών και των περιουσιών τους, μετατρέπουν σε γιάφκες ανομίας τα πνευματικά ιδρύματα, εφαρμόζουν τον νόμο του 'αποφασίζομεν και διατάσσομεν' στις πανεπιστημιακές σχολές, καταφεύγουν σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και καθηγητών, παρεμβαίνουν ετσιθελικά στα κατοχυρωμένα δια νόμου δικαιώματά τους και, εσχάτως, ανοίγουν... γραφεία για το κοινό στα Πανεπιστήμια (Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ).
Σαν να μη φτάνουν αυτά και τα μύρια άλλα όσα επισώρευσαν στην ελληνική κοινωνία οι ψευδόμενοι μονίμως σημερινοί κυβερνώντες, συνεχίζουν να λειτουργούν πελατειακά - παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις τους - εκμεταλλευόμενοι την επιβάρυνση του κόσμου λόγω της κρίσης (που επέτεινε το πρόβλημα της ανεργίας ), αλλά και την κοινωνική ανωριμότητά του.
Αυτή η τελευταία οφείλεται κυρίως στην πλήρη αποπνευματοποίησή του μέσω των αγαθών πλουτισμού και των προτύπων ζωής που προβάλλουν αρνητικά οι γονείς, οι δάσκαλοι και τα ΜΜΕ, τα οποία επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο κυνήγι του χρήματος αφήνοντας να προβάλλονται υλιστικά και επιζήμια πρότυπα ζωής σε βάρος των πνευματικών μεγεθών της.
Για να μην είμαστε όμως απαθείς θεατές του κωμικοτραγικού αυτού θιάσου που μας κυβερνά κρατώντας αιχμάλωτη τη δημοκρατία και παίζοντας με τις τύχες μας και με την τύχη της χώρας, πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας στον τύραννο της μειοψηφίας, έστω και την τελευταία στιγμή, και να πούμε 'ΟΧΙ' στην κατρακύλα μας.
Να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας επανακτώντας τη συνείδηση του πολίτη που χάσαμε και, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, να επιλέξουμε αυτήν τη φορά τους πιο άξιους, ειλικρινείς, ικανούς κι ανιδιοτελείς για να μας κυβερνήσουν. Κι αυτή μας η πράξη, να είστε βέβαιοι, θα είναι μια γενναία συνεισφορά στην πατρίδα και τον εαυτό μας...


 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.