Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Σέρρες : Η θέση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δ.Σ Σκουτάρεως

Αποτέλεσμα εικόνας για αποχη στο σκουταριΜε έκπληξη διαβάσαμε όλες αυτές τις μέρες αυτά που γράφτηκαν για το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως.
Προφανώς από άτομα που δεν είχαν διαβάσει καν τα εξώδικά μας και τα οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένα σημεία που είχαν να κάνουν και με την ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Είδαμε αποκομμένα αποσπάσματα να κοσμούν δηλώσεις «επισήμων», οι οποίοι άλλα έλεγαν μπροστά στις κάμερες και άλλα έλεγαν σε εμάς στις κατ’ιδίαν επαφές μας με αυτούς. Κατόπιν μας κατηγόρησαν για αποχή. 
Φυσικά ξεχνούν ότι όλο το σχολείο με τη συμμετοχή των παιδιών μας είχε ετοιμάσει μια γιορτή υποδοχής για τους νέους μαθητές. Δυστυχώς το πρωί της 19/10/2018 αντικρίσαμε έξω από το σχολείο ένα πλήθος από κάμερες που τραβούσαν πλάνα, περιπολικά, άνδρες της Ασφάλειας, τοπικούς κομματικούς παράγοντες συγκεκριμένου χώρου και πλήθος άγνωστων σε εμάς ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητα με πινακίδες από άλλους Νομούς, τα οποία άτομα εισήλθαν όλα στον χώρο του σχολείου. Προφανώς όλοι αυτοί θεωρούσαν φυσιολογικό να αντικρίσουν τα παιδιά ξαφνικά μια τέτοια εικόνα αναστάτωσης. Είτε αυτά ήταν τα προσφυγόπουλα, είτε τα παιδιά μας. Άραγε στις ενέργειες αυτές δεν υπήρχε τίποτε παράνομο; 
Οι μόνοι παράνομοι ήμασταν εμείς. Και μας προειδοποίησαν ότι θα επέμβει Εισαγγελέας. Άτομα που δεν απασχολήσαμε ποτέ τη Δικαιοσύνη βρεθήκαμε ξαφνικά εν δυνάμει κατηγορούμενοι. 
Τη Δευτέρα ελπίζουμε τα μαθήματα να γίνουν κανονικά και να λείψουν οι φιέστες και οι τρίτοι παρατρεχάμενοι που παρεισέφρησαν στο χώρο του Σχολείου. Διότι αυτό επιτάσσει ο στοιχειώδης σεβασμός στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών. Αυτό που συνέβη την Παρασκευή δεν ήταν αποχή δική μας, αλλά κατάληψη του Σχολείου από τρίτους και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί. 
Σύμφωνα με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρακαλούμε να δημοσιευτεί αυτούσιο. 
Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 
Ο Πρόεδρος 
Τσακιρίδης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.