Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η πρώτη συνάντηση
των τευτλοπαραγωγών από όλες τις
περιοχές που συνεργάζονται με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) με τον εκπρόσωπο-επικεφαλής του ελβετικού fund “Innovation Brain”, Lukas Fecker, στην έδρα της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη.
Σε δηλώσεις του ο κ.Fecker τόνισε κατ’επανάληψχη ότι επιθυμεί να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί η παραγωγή ζάχαρης από την ΕΒΖ, γνωστοποιώντας μάλιστα πως ενδιαφέρεται και για βιολογική-οργανική ζάχαρη, αλλά και άλλων προϊόντων και για εξαγωγές.
«Δεν είμαστε αντιμαχόμενα μέρη, είμαστε συνεργάτες. Ό,τι ζητήσει από τους παραγωγούς ο επενδυτής θα το έχει, αρκεί να διασφαλίσει τα συνμφέροντα των αγροτών», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Σερραίων τευτλοπαραγωγών, Γιάννης Παναγής.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα και πιο επίσημη συνάντηση στις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου τότε ο εκπρόσωπος των επενδυτών να τους παρουσιάσει πιο λεπτομερείς και συγκεκριμένς προτάσεις για τη συνεργασία τους. Σήμερα πάντως έγινε ήδη γνωστό ότι οι επενδυτές προτείνουν τριετή συμβόλαια και ότι βάζουν στόχο την παραγωγή 1000.000 τόνων ζάχαρης σε ορίζοντα.
Στις δηλώσεις του ο κ.Fecker ανέφερε επίσης πως εκτιμά ότι το deal μεταξύ ΕΒΖ και “Innovation Brain” θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης έγινε γνωστό από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ, Χάρη Πούρη, ότι η καμπάνια για τη φετινή σοδειά θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας – και μόνο σε αυτό, όχι στης Ορεστιάδας – στις 24 Σεπτεμβρίου.
Η φετινή σοδειά λόγω της “ομίχλης” που επικατούσε επι πολλούς μήνες για το μέλλον της ΕΒΖ είναι πολύ μικρή, δεν ξεπερνά τα 13.000 στρέμματα, που εκτιμάται ότι θα αποδόσουν περί τους 5.000 τόνους ζάχαρης, καθώς πολλοί παραγωγοί φοβήθηκαν να σπείρουν.
https://thesseconomy.gr
περιοχές που συνεργάζονται με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) με τον εκπρόσωπο-επικεφαλής του ελβετικού fund “Innovation Brain”, Lukas Fecker, στην έδρα της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη.
Σε δηλώσεις του ο κ.Fecker τόνισε κατ’επανάληψχη ότι επιθυμεί να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί η παραγωγή ζάχαρης από την ΕΒΖ, γνωστοποιώντας μάλιστα πως ενδιαφέρεται και για βιολογική-οργανική ζάχαρη, αλλά και άλλων προϊόντων και για εξαγωγές.
«Δεν είμαστε αντιμαχόμενα μέρη, είμαστε συνεργάτες. Ό,τι ζητήσει από τους παραγωγούς ο επενδυτής θα το έχει, αρκεί να διασφαλίσει τα συνμφέροντα των αγροτών», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Σερραίων τευτλοπαραγωγών, Γιάννης Παναγής.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα και πιο επίσημη συνάντηση στις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου τότε ο εκπρόσωπος των επενδυτών να τους παρουσιάσει πιο λεπτομερείς και συγκεκριμένς προτάσεις για τη συνεργασία τους. Σήμερα πάντως έγινε ήδη γνωστό ότι οι επενδυτές προτείνουν τριετή συμβόλαια και ότι βάζουν στόχο την παραγωγή 1000.000 τόνων ζάχαρης σε ορίζοντα.
Στις δηλώσεις του ο κ.Fecker ανέφερε επίσης πως εκτιμά ότι το deal μεταξύ ΕΒΖ και “Innovation Brain” θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης έγινε γνωστό από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ, Χάρη Πούρη, ότι η καμπάνια για τη φετινή σοδειά θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας – και μόνο σε αυτό, όχι στης Ορεστιάδας – στις 24 Σεπτεμβρίου.
Η φετινή σοδειά λόγω της “ομίχλης” που επικατούσε επι πολλούς μήνες για το μέλλον της ΕΒΖ είναι πολύ μικρή, δεν ξεπερνά τα 13.000 στρέμματα, που εκτιμάται ότι θα αποδόσουν περί τους 5.000 τόνους ζάχαρης, καθώς πολλοί παραγωγοί φοβήθηκαν να σπείρουν.
https://thesseconomy.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.