Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Σερρών: ''Εν τη κοιμήσει την Ελλάδα ου κατέλιπες Θεοτόκε'' (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάστηκε
πανδήμως η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το λεγόμενο ως "Πάσχα του Καλοκαιριού", η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την εις ουρανούς πανένδοξος μετάσταση της, στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας στις Σέρρες.
Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε παραμονής της εορτής ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος πλαισιούμενος από τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλλε τα εγκώμια προς την Κυρία Θεοτόκο, την αστείρευτη πηγή του αληθινού φωτός, τον αδαπάνητο θησαυρό της αυτοζωής.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας συνέρεαν συνεχώς στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να προσκυνήσουν την Ιερή της Εικόνα και τον Επιτάφιο Της, καταθέτοντας μαζί και την ευγνωμοσύνη τους προς το Ιερό της πρόσωπο.
"Σήμερα ένας θάνατος μας δίδει χαρά αθανασίας και προοπτική παραδείσου. Μας δείχνει την δόξα για την οποία επλάσθη το γένος των ανθρώπων. Μας αποδεικνύει και μας φανερώνει ότι ο θάνατος καταργήθηκε ουσιαστικά και οντολογικά και έγινε "Πάσχα, "πέρασμα", διάβαση από τούτη τη ζωή προς τη ζωή της αιωνιότητας και της Βασιλείας των Ουρανών" είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης στο μεστό θεολογικό του λόγο, αναφερόμενος και στον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό που χαρακτήρισε την μετάστασή της Κυρίας Θεοτόκου όχι θάνατο αλλά κοίμηση και μετάβαση στα ανώτερα.
"Ένα ποτάμι ανθρώπων σήμερα, από άκρο εις άκρον της Ελλάδας και του κόσμου αποδίδει την τιμή στην Παναγία, η Οποία μιλά με έναν τόσο δυνατό τρόπο μέσα στις ψυχές των Ελλήνων πάντοτε. Ζει η Παναγία μας μέσα στην ψυχοσύνθεση και την αυτοσυνειδησία του λαού μας που πάντοτε προσέρχεται σε εκείνη και η μάνα Παναγία ποτέ δεν μας απογοήτευσε και στάθηκε φρουρός, σώτειρα και υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας" είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος.
Να σημειωθεί η στιγμή που ο Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωσε την απόφαση απελευθέρωσης των δύο Στρατιωτικών μέσα σε έντονα χειροκροτήματα των πιστών, χαρακτηριζόντας το θαύμα της Παναγίας, που σκορπά το κουράγιο, την ελπίδα και την αισιοδοξία.
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ανθοστολισμένου Επιταφίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και εκατοντάδων πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Αγγελίδη.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι κοπίασαν για την φετινή λαμπρή πανήγυρη με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αρχ. π. Γαβριήλ Παλιούρα, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Σερρών, τον Δήμο, τους άνδρες του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.



http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.