Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΚΚΕ Σερρών : Θα αντέξει ο TAP στα ακραία φυσικά φαινόμενα;

Αποτέλεσμα εικόνας για ταπ εργασιεσΜε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία
της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας, μετά το μεσημέρι της Τρίτης 10 Ιουλίου 2018, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), Σάκης Βαρδαλής, ολοκλήρωσε την περιοδεία που πραγματοποίησε στις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές του Δήμου Νέστου. «Τα προβλήματα είναι μεγάλα», είπε και συμπλήρωσε ότι θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμα αφού «σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας». Ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. συνοδευόταν από τοπικά στελέχη του κόμματος, εκ των οποίων και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Ποτόλιας, ο οποίος σχολίασε πως η περιοχή και οι συμπολίτες που έπαθαν ζημιές εγκαταλείφθηκαν στην κακή τύχη τους.
«Πήγαμε όχι για να δώσουμε υποσχέσεις, ούτε για να συμπαρασταθούμε στα λόγια, αλλά για να ενημερωθούμε και στη συνέχεια να αναδείξουμε τα προβλήματα, με την όποια δύναμη έχουμε, στην κεντρική διοίκηση. Θα ζητήσουμε να δοθούν συγκεκριμένες και γρήγορες λύσεις», δήλωσε ο Σάκης Βαρδαλής και ανέφερε ποιες πρέπει να είναι, κατά την άποψη του Κ.Κ.Ε., οι λύσεις αυτές.
Καταρχάς, είπε, πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση να «παγώσει», για ένα λογικό χρονικό διάστημα, η πληρωμή των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία των αποζημιώσεων στους αγρότες, αλλά και στους πολίτες που έπαθαν ζημιές στις κατοικίες τους, από το ειδικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Π.Σ.Ε.Α. (Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης). Το Κ.Κ.Ε. κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, για να υποχρεώσει τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν και να συντομευθεί η περίοδος πληρωμής των αποζημιώσεων.
Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, ακόμα, στο σοβαρό ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον κάμπο του Νέστου είναι λιγοστά, παλαιωμένα και χρειάζονται καθαρισμό. Είναι ανάγκη, επεσήμανε, να γίνει μία μελέτη, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικά στην περιοχή και να διατεθούν τα απαραίτητα χρήματα.
Δυστυχώς, είπε, η κεντρική διοίκηση, αλλά και οι φορείς αυτοδιοίκησης, δεν έχουν σε προτεραιότητα τέτοια έργα, τα οποία αφορούν στην προστασία των πολιτών από τα ακραία φυσικά φαινόμενα. «Είναι ένα ακόμα παράδειγμα της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, η οποία δεν στοχεύει στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων», σχολίασε.
Ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», εάν θα γίνουν εθνικές εκλογές εντός του 2018, απάντησε ότι: «Φαίνεται πως θα έχουμε σύντομα εκλογές, αλλά το ζήτημα δεν είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές. Πρέπει να αντιληφθεί ο λαός, πως οι εκλογές είναι η ευκαιρία να ανατρέψει τις πολιτικές που τον καταπιέζουν τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».
Τέλος, ο Χρ. Ποτόλιας ανέφερε ότι λόγω της πλημμύρας στον κάμπο του Νέστου, αποκαλύφθηκε ένα τμήμα του Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (T.A.P.) κοντά στον επαρχιακό δρόμο προς τον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» και συνεργείο πραγματοποίησε εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Συγκεκριμένα, λόγω του μεγάλου όγκου και της ορμητικότητας του νερού, «σηκώθηκε» ο σωλήνας από την τάφρο που βρισκόταν θαμμένος(!) και το συνεργείο παρενέβη, για να τον επανατοποθετήσει στην αρχική θέση. Ο Χρ. Ποτόλιας συνέδεσε το περιστατικό με την όδευση του αγωγού από τα τενάγη Φιλίππων και με τον προβληματισμό για την ασφάλεια του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.