Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Κώστας Καραμανλής: Καταρρέει το επιχείρημα για το ηθικό πλεονέκτημα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολιτική λασπολογία τα τελευταία χρόνια
. Το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος καταρρέει στα μάτια της κοινής γνώμης» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

«Υιοθέτησε και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση κάθε βάσιμη και αβάσιμη κατηγορία εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων τώρα φαίνεται ότι βρισκονται οι ίδιοι στο στόχαστρο και η αλαζονεία της εξουσίας τους έχει παρασύρει και έχουνε χάσει την ψυχραιμία τους. Γιατί όταν κινείσαι στο βούρκο της πολιτικής είναι φυσικό να λασπώνεσαι κι εσύ ο ίδιος. Α la carte σκανδαλολογία δεν υπάρχει και νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει πιο πολύ για πολιτικούς λόγους. Το σίγουρο όμως είναι ότι το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος που μας προέβαλε εδώ και τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στα ματιά της κοινής γνώμης.»

Σχετικά με την αποκάλυψη των Παραπολιτικών για την οικογένεια Τσίπρα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η ΝΔ έχει βγάλει μια συγκεκριμένη ανακοίνωση με πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία δεν έχει πάρει απαντήσεις.

«Νομίζω ότι αυτή η βεντάλια θα ανοίξει στο μέλλον, διότι πέρα από το μπαράζ ανακοινώσεων που υπάρχει απαντήσεις δεν παίρνουμε. Πρέπει να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις γιατί αν δεν υπάρξουν σαφείς απαντήσεις δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα. Όταν μπαίνουμε σε μια διαδικασία ο ένας να κατηγορεί τον άλλο δυστυχώς πάμε πίσω σε εποχές οι οποίες δεν βοηθούν. Αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να υποβαθμίσουμε το θέμα. Η ΝΔ στις ανακοινώσεις της είναι πολύ προσεκτική και ζητάει συγκεκριμένες απαντήσεις επί συγκεκριμένων ερωτημάτων.»

Ερωτηθείς αν μπορεί η κυβέρνηση να παγώσει τις δεσμεύσεις που έχει πάρει ίδια για την περικοπή των συντάξεων: «Ο κ. Τσίπρας ανακοινώσε τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε 5 νησιά όμως μετά αντέδρασαν οι θεσμοί και παγώσανε την τελευταία δόση που θα παίρναμε. Εάν οι ευρωπαίοι εταίροι μας μας δημιουργούν αυτά τα προβλήματα για ένα δίκαιο αίτημα έχετε την αίσθηση ότι θα είναι εύκολο αυτά που μας λένε κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έρθουν οι ξένοι και θα δώσουν το δικαίωμα στον κ.Τσίπρα να σβήσει τα 3 δις για την περικοπή των συντάξεων; Η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει ψηφίσει αυτές τις περικοπές εδώ και καιρό και δεν μπορεί να ρίχνει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, δεν μπορεί να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών και να μας εμπαίζει και να θεωρεί ότι θα μπορέσει με ένα μαγικό ραβδάκι να πάει τις περικοπές είτε των συντάξεων είτε του αφορολόγητου πίσω ή ακόμα και να τις καταργήσει.»

Ερωτηθείς αν μπορεί να αναστραφεί από μια κυβέρνηση της ΝΔ το κομμάτι των συντάξεων: «Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια και οι μεγάλες υποσχέσεις όταν είχαμε τον κ.Τσίπρα ο οποίος μας έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα ήταν μη σοβαρό να βγει η ΝΔ και να πει ότι με ένα μαγικό ραβδάκι θα πάρει πίσω όλα τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα. Αυτό που λεει η ΝΔ είναι κάτι κατανοητό ότι πρώτη προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας επομένως έμφαση η ΝΔ θα δώσει στη ρεαλιστική μείωση των φορολογικών συντελεστών, στο συμμάζεμα του κράτους και σε εμπροστοβαρείς μεταρρυθμίσεις.»

Για το θέμα των Σκοπίων: «Το 2008 η τότε κυβέρνηση είπε στο Βουκουρέστι ότι πρώτα θα βρούμε συμφωνία στο όνομα και σε όλα τα προβλήματα που έχουμε με τους Σκοπιανούς και μετά θα ανοίξει η πόρτα ένταξης στο ΝΑΤΟ και στους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτό σήμερα βλέπουμε ότι δεν ισχύει και το βλέπουμε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο όταν ο γγ του ΝΑΤΟ στην ουσία ανοίγει την πόρτα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην τελευταία Σύνοδο που έγινε. Άρα αυτή είναι η πρώτη διάψευση που έρχεται σε αυτά που λεει ο κ. Καμμένος τα οποία είναι όχι ασόβαρα, είναι και εθνικά επικίνδυνα. Το δεύτερο και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η ονομασία στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι μια ονομασία έναντι όλων, αυτό διαψεύδεται από τον ίδιο τον Ζάεφ ο οποίος δεν μίλησε για Βόρεια Μακεδονία. Επομένως αυτές οι δύο εθνικές βασικές γραμμές τις οποίες είχε κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση το 2008 καταρρεύσανε με τη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. 
Η επικύρωση είναι μια τυπική διαδικασία και η επικύρωση έχει να κάνει με ποιο όνομα θα μπούνε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια θα μπούνε στο ΝΑΤΟ είτε με το όνομα Βόρεια Μακεδονία είτε με το ΠΔΓΜ. Επομένως ο κ.Τσίπρας το 2018, δέκα χρόνια μετά το Βουκουρέστι και ενώ ήταν μια χώρα απομονωμένη της έδωσε το πράσινο φως, της έδωσε το χαρτί εισόδου χωρίς να διασφαλίσει το εθνικό συμφέρον.»

Ερωτηθείς αν υπήρξε συναλλαγή σε σχέση με την ονομασία των Σκοπίων: «Το τι έγινε πίσω από κλειστές πόρτες δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, αυτό όμως που όλοι διαπιστώνουμε είναι ότι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της Τρόικας και των ξένων. Ο κ. Τσίπρας από παρτιζάνος της εθνικής υπερηφάνειας και του Όχι στο δημοψήφισμα έχει γίνει τώρα ο καλύτερος μαθητής και ο καλύτερος σύμμαχος των δυτικών. Δεν λεω αν είναι καλό ή κακό λέω όμως ότι δεν μπορεί να κάνουμε πίσω σε εθνικά ζητήματα για τα οποιαδήποτε οικονομικά ανταλλάγματα... » 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.