Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΠΕ Σερρών : Επίσκεψη μαθητών από Ουγγαρία , Ιταλία και Τουρκία

Επίσκεψη μαθητών από την Ουγγαρία , την Τουρκία και την Ιταλία στην Περιφερειακή Ενότητα ΣερρώνΕπίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
πραγματοποίησαν τ και εκπαιδευτικοί του 17ου δημοτικού σχολείου Σερρών μαζί με μαθητές και δασκάλους από την Ουγγαρία , την Τουρκία και την Ιταλία.
14 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί των τριών προαναφερθεισών χωρών φιλοξενούνται στις Σέρρες για επτά ημέρες από το 17ο δημοτικό σχολείο Σερρών, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής με την επωνυμία Erasmus KA 2 .
Την εκπαιδευτική ομάδα υποδέχτηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των μαθητών στις Σέρρες και κατόπιν τους ενημέρωσε για τη μακρά ιστορία του τόπου μας και για τη λειτουργία της Περιφερειακής Διοίκησης. Επιπλέον , έκανε ειδική αναφορά στα ιστορικά γεγονότα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που κοσμούν την αίθουσα του Διοικητηρίου.
Ο Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε πως οι μαθητές , κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις Σέρρες , θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και τις ομορφιές του και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα επιστρέψουν στις χώρες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τέλος, ευχήθηκε στα παιδιά υγεία και καλή πρόοδο.
Από την πλευρά της η διευθύντρια του 17ου δημοτικού σχολείου Ευαγγελία Βαρσάμη τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα που φέρνει κοντά τους μαθητές των χωρών που συμμετέχουν , δίνοντας τους πλούσια πολυπολιτισμικά εφόδια.  Όπως τόνισε οι ξένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται από οικογένειες παιδιών του 17ου δημοτικού και αυτές τις ημέρες συμμετέχουν κανονικά στις δραστηριότητες του σχολείου. Μάλιστα επισήμανε πως το επόμενο διάστημα μαθητές του σερραϊκού σχολείου θα ανταποδώσουν την επίσκεψη, βρισκόμενοι αρχικά τον Μάιο στην Ιταλία και τον επόμενο χρόνο στην Ουγγαρία.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των ξένων σχολείων ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την θερμή υποδοχή και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την παρουσία τους στις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.