Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ανδρέας Ανδρεάδης : Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος των συνδικαλιστικών oργανώσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανδρέας Ανδρεάδης σερρεσΤα συνδικάτα των εργαζομένων αρχίζουν να κατανοούν
ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη πλήττει (εκτός των άλλων) τα δικαιώματα των μελών τους και γι΄αυτό βάζουν το θέμα της αντιμετώπισής της στην ατζέντα τους, παίρνουν πρωτοβουλίες.
Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από πρόσφατη ανάρτηση στη ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ ενός σχετικού βίντεο, διάρκειας 6 λεπτών, το οποίο αναφέρεται στην Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και στη σημασία που έχει η εφαρμογή της για τη σωτηρία του πλανήτη. Παράλληλα περιγράφονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τον κόσμο της εργασίας από τις αλλαγές στο κλίμα, αλλά και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, νέων επιχειρήσεων κ.α. από τις πολιτικές που στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτού του καταστροφικού φαινομένου.
Άποψή μου είναι ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή της ΓΣΕΕ πρέπει να αναληφθούν και από άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις ( ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Πρωτοβάθμια Σωματεία κ.α.). Να μπει το θέμα στις ιστοσελίδες τους και όχι μόνο, αλλά και στο διεκδικητικό τους πλαίσιο, με αιτήματα όπως τα παρακάτω στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.
-Εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.
-Απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα το συντομότερο δυνατόν.
-Γενναία στροφή στην καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
-Toποθέτηση φωτοβολταικών σε σχολεία και δημοτικά κτίρια με το σύστημα netmetering. (έγινε μέχρι στιγμής σε (λιγα) σχολεία στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα.)
-Έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοσια κτίρια.
-Προώθηση για ψήφιση στη Βουλή του Νομόσχέδιου για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς.
Αξίζει να δείτε το βίντεο, ιδιαίτερα οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που είναι εκλεγμένες/οι σε Δ.Σ. εθνικών Ομοσπονδιών και τοπικών Συλλόγων.
https://www.youtube.com/watch?v=YN4qIAyzTME
Ανδρεάδης Ανδρέας, πρώην Πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.