Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Η Ι.Μ. Σερρών τίμησε τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

serron 1Την 21η Οκτωβρίου, ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει
την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου πατρός ημων Χριστοδούλου του εν Πάτμω, η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, όπως κάθε χρόνο, εόρτασε ιεροπρεπώς την μνήμη του Οσίου Πατρός.
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μεθ’ αρτοκλασίας, στο ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Χριστοδούλου και Μαξίμου που ανιδρύθηκε στις Σέρρες από τετραετίας εντός του ‘’Μαξιμείου’’ Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου. 
Σήμερα, Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η ιερά ακολουθία επι σαλευθείσης αγίας Τραπέζης του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου του ενοριακού ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σερρών από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί της μεγάλης πνευματικής χαράς του ανακαινισμού του ιερού Παρεκκλησίου.
Πριν την απόλυση, εψάλη ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.
Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του προς τους πιστούς, έκανε ειδική αναφορά στην ανεπανάληπτη και πολυτάλαντη προσωπικότητα του μακαριστού Πρωθιεράρχου κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος εόρταζε αυτή την ημέρα τα σεπτά ονοματήριά του.
Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε μια εξαιρετική ευλογία του Θεού στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας.
Ο αοίδιμος Πρωθιεράρχης διακόνησε με προφητική ενόραση, θυσιαστικό φρόνημα, καθαρό και ασυμβίβαστο λόγο και φιλάνθρωπη διάθεση το μυστήριο της Εκκλησίας.
Οι πνευματικές του υποθήκες, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι ιδιαιτέρως επίκαιρες σήμερα, διδακτικές και υπομνηστικές του χρέους μας.
Η διακονία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφει ο Κύριός μας στην διδασκαλία Του περί του καλού Ποιμένος.
Τέλος, ευχήθηκε χρόνια φωτισμένα και ευλογημένα στους πολυπληθείς συμπροσευχομένους πιστούς, ενώ επήνεσε τους ιερείς της ενορίας, Αρχιμ. Νεκτάριο Καϊμακάμη και Πρωτ. Χρήστο Μάνθο, για το σπουδαίο πνευματικό, λατρευτικό και αγιαστικό τους έργο.

serron 2

serron 2
serron 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.