Σελίδες

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΝΟΔΕ Σερρών : Στην Ξάνθη ο Αχιλλέας Καραμανλής

DSC09285-webΤον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, επισκέφθηκε ο αδερφός του αείμνηστου Κωνσταντίνο Καραμανλή
και τέως Υπουργός Αχιλλέας, προκειμένου να συζητηθεί από κοντά, παρουσία στελεχών του Συλλόγου «Διάδοσης και Ανάπτυξης της Πολιτικής Κληρονομιάς του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή» καθώς και του γλύπτη κ. Πραξιτέλης Τζανουλίνου, ο οποίος και θα φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα του Εθνάρχη, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα επόμενα «Ελευθέρια Ξάνθης».«ΠΡΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ…»
«Είπα στον Αντιπεριφερειάρχη ότι ευχαριστώ αυτόν αλλά και όλο το συμβούλιο διότι θεωρώ ότι η απόφασή τους να στήσουν τον ανδριάντα του αδερφού μου στην Ξάνθη, αποτελεί μια πράξη δικαίωσης και θεωρώ ότι είναι δικαίωση ότι ο Καραμανλής τίθεται εδώ στην Μακεδονία και την Θράκη και όχι στην Θεσσαλονίκη. Και το επαναλαμβάνω, γιατί λυπούμαι που στην Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκαν προβλήματα τα οποία δεν είναι η στιγμή να τα αναφέρω» επισήμανε ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής σε δηλώσεις του, τονίζοντας ότι «την απόφαση των ανθρώπων αυτών για την τοποθέτηση του ανδριάντα του αδερφού μου εδώ, την εκτιμώ και εγώ ως αδερφός και το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θα συνεργασθούμε απόλυτα για να γίνει ένα έργο που αξίζει για να τιμήσουμε την Θράκη και την Ξάνθη και βεβαίως και την Μακεδονία. Ευχαριστώ όλους τους παρισταμένους, προπάντων για την συγκατάθεσή τους και για την ομόφωνη απόφασή τους. Αυτό για εμένα είναι το υπ΄αριθμόν ένα, γιατί έτσι δικαιώνεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».
«ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ…»
Από την δική του πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ανέφερε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος πρώτα από όλα, διότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις στην περιοχή μας. Αυτό δείχνει ότι όλος ο κόσμος της Ξάνθης και της Θράκης, αναγνωρίζει το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι ευθύνες σε εμένα και σε όλο το συμβούλιο, είναι μεγαλύτερες διότι έχουμε την συγκατάθεση της οικογένειας και πρέπει εντός του επόμενου έτους να υλοποιηθεί το έργο καθώς όπως έχω πει, θέλω του χρόνου τέτοιο καιρό να είναι ο ανδριάντας τοποθετημένος στο σημείο που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή της Ξάνθης που την ευχαριστώ προσωπικά, όπως επίσης ευχαριστώ και τον Δήμαρχο Ξάνθης. Ήρθε και ο γλύπτης που θα φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα, διότι πρέπει να έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον στο οποίο θα στηθεί, ώστε να μας διαμορφώσει και τον χώρο γύρω από αυτόν. Θέλουμε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ωραίο, κάτι που θα είναι σημείο αναφοράς για την πόλη μας, καθώς είναι λυπηρό πέραν της Θεσσαλονίκης να μην υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα ένας ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, θέλω του χρόνου με τα «Ελευθέρια της Ξάνθης» στις 4 Οκτωβρίου να είναι έτοιμος και ο ανδριάντας. Από πλευράς υποχρεώσεων που αναλάβαμε εμείς, πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει, οπότε αυτό τον όρο έβαλα και στον καλλιτέχνη, να είναι έτοιμος εκείνες τις ημέρες και ο ίδιος μου επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.