Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Αμφίπολης : Έκαναν μια σταλιά . . . διαγράμμιση ! ( φωτο )

 Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε την «αντιπαράθεση» που εν μέσω επιστολών ξέσπασε μεταξύ Δραμινών και
Σερραίων αναφορικά με τον οδικό άξονα Δράμας - Αμφίπολης. Έναν δρόμο, ο οποίος κατά βάση εξυπηρετεί τους γείτονες Δραμινούς αλλά που στο μεγαλύτερο μέρος του διατρέχει «εδάφη» του Νομού Σερρών. Οι κύριοι Μαργαρίτης και Μωυσιάδης αντάλλαξαν πολλές επιστολές, σε πολιτισμένο και λιγότερο πολιτισμένο ύφος, με θέμα την κατάσταση αυτού του . . . οδικού άξονα και την επιτακτική ανάγκη βελτίωσής του.
Οι υποσχέσεις δόθηκαν από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, το μικρό σε έκταση έργο υλοποιήθηκε αλλά το τελικό αποτέλεσμα προφανώς ελάχιστους ικανοποίησε, καθώς αν εξαιρεθεί ένα μικρό τμήμα 80 μέτρων πριν από το Ροδολίβος και ακόμη ένα 30 μέτρων λίγο έξω από την Παλαιοκώμη, πουθενά αλλού δεν έπεσε άσφαλτος.
Εσχάτως, έγιναν και οι σχετικές διαγραμμίσεις, αποκλειστικά σε αυτά τα δύο(2) οδικά κομμάτια και το πρόβλημα , «κάποιοι μπορεί να είπαν» ότι …ΛΥΘΗΚΕ !
Γεγονός είναι ότι αυτός ο οδικός άξονας χρήζει άμεσων και δραστικών παρεμβάσεων και όχι «πασαλειμμάτων», διότι :
Α) Εξυπηρετεί δύο(2) Νομούς , Περιφερειακές Ενότητες(ΠΕ) αν προτιμάτε στην Καλλικρατική διάλεκτο, τη Δράμα και τις Σέρρες, και ίσως και κάποια χωριά της ΠΕ Καβάλας.
Β)  Ο δρόμος αυτός έχει φορτωθεί
κυκλοφοριακά με νταλίκες και άλλα μεγάλα και ογκώδη οχήματα λόγω της γειτνίασης με τη Βουλγαρία (Τελωνείο Εξοχής Δράμας)
Γ) Είναι ο δρόμος – διέξοδος των Δραμινών στην Εγνατία Οδό.
Δ) Είναι ο δρόμος που (τους καλοκαιρινούς μήνες) οδηγεί στη . . . θάλασσα.

Ε) Είναι ο δρόμος που , και μέσω αυτού, φτάνει κάποιος στην ξακουστή ΑΜΦΙΠΟΛΗ, και στις κάθε είδους ομορφιές της (φυσικός & αρχαιολογικός πλούτος) Εν κατακλείδι, θέλω να ρωτήσω τους κάθε είδους υπευθύνους, αν και κατά πόσο είναι εφικτή μια Διαπεριφερειακή Συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (ΠΑΜΘ) προκειμένου και από κοινού να αξιώσουν και να δρομολογήσουν αυτό το τόσο ζωτικό έργο ;
Πάντως, θα περίμενε κανείς και από τον «πολυπράγμονα» Δήμαρχο Αμφίπολης, Κώστα Μελίτο να αντιδρά και να «φωνάζει» για το θέμα αυτό. Και γιατί, ο κακός αυτός δρόμος διασχίζει το δικό του Δήμο και γιατί αυτή η υποτυπώδης διαγράμμιση των μόνο 30 μέτρων είναι έξω από το δικό του χωριό (Παλαιοκώμη) και γιατί (ως γνωστόν) διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους αιρετούς της Δράμας (είναι γνωστή η φιλία του με το Δήμαρχο της Δράμας, Χρ.Μαμσάκο) αλλά και γιατί η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή της δικαιοδοσίας του θα έρθει και μέσω των άρτιων υποδομών.
    Κύριε Μελίτο, αναρωτιέμαι δεν προσήλθε κάποιος στο γραφείο σας την «ΩΡΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ» να σας παραπονεθεί για αυτό το ζήτημα;


Κείμενο – Φωτογραφίες : Ιορδάνης Ξανθόπουλος  (Φιλόλογος-Δημοσ/φος) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.